Πολιτισμός

Ενθουσίασαν οι χορευτές του «Αγ.Τρύφωνος» Γουμένισσας

Η χορευτική παράσταση του πολιτιστικού συλλόγου «Αγίου Τρύφωνος» στο πλαίσιο των φετινών «Θεοτοκείων» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13.8.15 στην κεντρική πλατεία Θάνου Ζελέγκου της Γουμένισσας.

Οι πανέμορφες παραδοσιακές φορεσιές αντάμα με τη λεβέντικη παρουσία των χορευτών, μας μετέφερε σε περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας στέλνοντας το μήνυμα ότι οι σύλλογοι είναι το πιο υγιές κύτταρο της κοινωνίας μας καθώς επίσης και οι στυλοβάτες της παράδοσης και των εθίμων που μας κάνουν να διαιωνιζόμαστε ως έθνος και ως λαός.

Οι χορευτές ξεκίνησαν από το εντευκτήριο του συλλόγου με πατινάδα και με την συνοδεία γκάιντας και κρουστών έφτασαν στην κεντρική πλατεία.

Το μουσικοχορευτικό «ταξίδι» στην παράδοση ξεκίνησε το τμήμα ενηλίκων με χορούς από την Μακεδονία. Στην συνέχεια ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα ηλικιακών κατηγοριών με χορούς από την Βόρειο Θράκη. Με τους χορούς αυτούς τα νεαρά στελέχη του συλλόγου είχαν την δυνατότητα να εκφραστούν, να χαρούν και να μας προσφέρουν μοναδικές στιγμές χορευτικών ικανοτήτων και ηλικιακής αθωότητας. Τα παιδιά ενθουσίασαν το κοινό με την εξαιρετική χορευτική παρουσία τους και δέχθηκαν το παρατεταμένο χειροκρότημα του.

Στο τέλος, την «σκυτάλη» της παράστασης πήρε και πάλι το τμήμα ενηλίκων που παρουσίασε χορούς από την Θράκη με αποκορύφωμα τη στιγμή που χόρεψε τσέστο.
Με το πέρας της χορευτικής παράστασης προσφέρθηκε ανθοδέσμη από τον δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη στον πρόεδρο Αστέριο Τάτση ενώ παράλληλα προσφέρθηκαν ανθοδέσμες και αναμνηστικά από το διοικητικό συμβούλιο στους χοροδιδασκάλους του συλλόγου.
Ευχαριστήριο

Ο πρόεδρος του συλλόγου κος Αστέριος Τάτσης και τα μέλη του Δ.Σ., ευχαριστούν θερμά όλους τους χορευτές και χοροδιδασκάλους για το πλούσιο θέαμα που παρουσίασαν, την δημοτική αρχή για την πρόσκληση και τον κόσμο που τους προσέφερε απλόχερα το θερμότερο χειροκρότημα του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]