Πολιτισμός

«Γιορτή Καλαμποκιού» στον Σ.Σ. Μουριών για τρίτη συνεχή χρονιά

Την Γιορτή των ανθρώπων, της γης, του μετανάστη και της παράδοσης που έχει καθιερωθεί ως “Γιορτή Καλαμποκιού”, διοργανώνει γιά τρίτη συνεχή χρονιά ο δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την τοπική ενότητα Σ.Σ.Μουριών και τον πολιτιστικό σύλλογο Σ.Σ.Μουριών «Το Μπέλλες».

Η “Γιορτή Καλαμποκιού” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28.7.18 στην πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μουριών με έναρξης 8.15 το βράδυ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτιστικά και μουσικά δρώμενα του πολιτιστικού συλλόγου “Τα Σούρμενα”, του πολιτιστικού συλλόγου Σ.Σ.Μουριών “Το Μπέλλες”, και των πολιτιστικών συλλόγων Μυριοφύτου και Μουριών, επιστημονική διάλεξη από τον Γεωπόνο Σταύρο Στεφανίδη και λαϊκό γλέντι με γευσιγνωσία τοπικού καλαμποκιού.

«Η “Γιορτή Καλαμποκιού”, με τη σύμπραξη όλων των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων αποτελεί μια βραδιά συνάντησης των ανθρώπων, που στόχο έχει να αναδείξει την μοναδική αξία του αγαπημένου αυτού καρπού για την τοπική ανάπτυξη και οι επισκέπτες θα έχουν την χαρά να γευτούν εδέσματα καλαμποκιού, να γλεντήσουν με πολύ κέφι και χορό και αξίζει να βρεθούν εκεί», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη