Πολιτική

24η Ιουλίου 1974 ιστορική μέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Πέρασαν 47 χρόνια από την κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών που για 7,5 χρόνια έβαλε την χώρα στο «γύψο» αφαιρώντας κάθε έννοια Δημοκρατίας από τους Έλληνες πολίτες. Συμμετείχε ενεργά στο πραξικόπημα της Κύπρου που οδήγησε στην εισβολή των Τούρκων στο νησί.

Η Δημοκρατία επέστρεψε στη Χώρα που την γέννησε.

Η Ελλάδα πέρασε δύσκολες και παράλληλα τραγικές στιγμές την περίοδο της Χούντας, κατάφερε όμως με αγώνες να κατακτήσει και να διατηρήσει το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας.

Η εμπέδωση της Δημοκρατίας και η ενδυνάμωση της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπηρέτηση αρχών και αξιών όπως η ανεξαρτησία και η ελευθερία, απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση και κοινωνικούς αγώνες ώστε να συνεχίσει να βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα.

Η διατήρηση των θεσμών που εξασφαλίζουν την διαφάνεια και την αξιοκρατία αποτελούν εγγύηση για την Δημοκρατία, και ταυτόχρονα ένα ισχυρό εφόδιο προστασίας για τον Έλληνα πολίτη.

Η 24η Ιουλίου του 1974 είναι μία ιστορική μέρα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Χώρα μας.

Είναι επετειακή, και παράλληλα συμβολική για τους πολίτες της Χώρας μας, γιατί αποτελεί αφορμή σκέψης και προβληματισμού, συνεκτιμώντας την ποιότητα της Δημοκρατίας που σήμερα απολαμβάνουμε.

Η μέρα αυτή θα αποτελεί πάντα για τον Έλληνα πολίτη ημέρα χαράς και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα