Πολιτισμός

Στο Κιλκίς στις 20 Ιουνίου η παράσταση των «Φοινισσών»

Οι μαθητές της β΄ τάξης του 1ου γενικού λυκείου Κιλκίς στο πλαίσιο της σχολικής δραστηριότητας “Θέατρο: Θεωρία και πράξη” ανέβασαν την τραγωδία του Ευριπίδη «Φοίνισσαι». Η παράσταση δόθηκε στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς τον Μάρτιο του 2014 με εξαιρετική επιτυχία. Με την ίδια παράσταση το 1ο γενικό λύκειο Κιλκίς συμμετέχε και εντυπωσίασε, στο τρίτο διεθνές νεανικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος στο θέατρο της αρχαίας Μεσσήνης.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 2
Το έργο αυτό θα παρουσιαστεί στην επίσημη εκδήλωση του σχολείου με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων και ενταγμένο στα “Ελευθέρια 2014” την Παρασκευή 20.6.14, στο θέατρο του λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, με ώρα έναρξης 9 το βράδυ. Η παράσταση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αξέχαστου ηθοποιού του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Δημήτρη Καρέλλη και της αείμνηστης γυμνάστριας και χοροδιδασκάλου Ελένης Κηπουρίδου, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο ανέβασμα του ίδιου έργου το 1995 στην πόλη μας από τη θεατρική ομάδα της Τέχνης Μ.Κ.Ε. Κιλκίς.
Στην τραγωδία αυτή ο Πολυνείκης, μετά την αποτυχία συμβιβασμού με τον αδερφό του Ετεοκλή, επιτίθεται με τον στρατό των Αργείων κατά της Θήβας. Ο Μενοικέας, γιος του Κρέοντα, θυσιάζεται για να σώσει την πατρίδα του. Ακολουθεί, ο αμοιβαίος φόνος των αδερφών Πολυνείκη και Ετεοκλή και η αυτοκτονία της Ιοκάστης. Ο Κρέων διατάσσει την εξορία του Οιδίποδα και απαγορεύει την ταφή του Πολυνείκη. Η Αντιγόνη αρνείται να υπακούσει και ακολουθεί τον πατέρα της. Οι «Φοίνισσες» στάλθηκαν να υπηρετήσουν το μαντείο των Δελφών, ο πόλεμος όμως τις βρήκε στο δρόμο και αποκλείστηκαν στη Θήβα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα