Εκπαίδευση

Το 1ο Γυμνασιο συμμετείχε στην Ελληνογαλική Ολυμπιακή εβδομάδα

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 οι γαλλόφωνοι μαθητές της Γ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας με την ολυμπιονίκη Μαρία Ντάνου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Επιτροπή στο πλαίσιο της 4ης Ελληνογαλλικής Ολυμπιακής εβδομάδας, καθώς φέτος η γαλλική πρωτεύουσα φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η σκιέρ Μαρία Ντάνου μοιράστηκε την εμπειρία της με τους μαθητές, στην ελληνική και τη γαλλική γλώσσα, και το πάθος της για τον αθλητισμό και τις αξίες του.

Στη συνέντευξη της κάλεσε τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να βάζουν στόχους και να αγωνίζονται γι’αυτούς αλλά και να μην φοβούνται την αποτυχία.

Τέλος αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της πολυγλωσσίας η οποία φέρνει κοντά τους ανθρώπους και ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο.

Ήταν μια όμορφη εμπειρία για τους μαθητές, μια πραγματική πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης και μια ευκαιρία να ανακαλύψουν τις αξίες του ολυμπισμού.

Περισσότερα

Ζούμε μια μαγική εικόνα. Κρίσιμα θέματα έρχονται στην επιφάνεια κάθε μέρα που αφορούν μείζονα κοινωνικά ζητήματα και κατ’ επέκταση την εκπαίδευση

Του Κώστα Ανθόπουλου* και Νίκου Τσούλια* Και το σχολείο χωρίς ουσιαστική υποστήριξη μοιάζει να είναι με νησίδα μέσα στην έρημο. […]

Δείτε ακόμα