Αθλητισμός

Επιτυχία σημείωσε η πρώτη δεξιοτεχνία του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Την πρώτη δεξιοτεχνία αυτοκινήτων απο ιδρύσεως του διοργάνωσε ο σύλλογος μηχανοκίνητου αθλητισμού ΧΩΜΑ του Κιλκίς. Η δεξιοτεχνία διεξήχθη την Κυριακή 24.9.17 στο κέντρο του Κιλκίς, με αξιοσημείωτη συμμετοχή οδηγών (39) και αξιόλογο επίπεδο ανταγωνισμού. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

ampatzidou1(1)

«Η Χώμα Κιλκίς «έχασε την παρθενία» της την Κυριακή 24.9.17 διοργανώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον έβδομο γύρο του επάθλου δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος, στο ίδιο σημείο όπου πριν από 25 χρόνια αγωνίστηκε τότε με ΦΙΑΤ ΑΜΙΚΟ, ο ταχύτερος της ημέρας Κώστας Οικονομίδης σήμερα με ΦΙΑΤ ΠΟΥΝΤΟ.

kounatiadis1

Ο δρόμος που οδηγεί στο κέντρο της πόλης έκλεισε, ο κόσμος κατέκλυσε περιμετρικά τον χώρο διεξαγωγής της πρώτης δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων και χειροκρότησε τις δύο προσπάθειες των 39 αθλητών. Με έντονο τον ανταγωνισμό, τις δυνατές συμμετοχές, τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, την εύστοχη γεμάτη χιούμορ παρουσίαση του αγώνα και τον πάρα πολύ κόσμο.

karipidis1

Στην κατηγορία Α, η τριάδα που ηγείται μέχρι στιγμής της βαθμολογίας έκανε το «1-2-3» και στον αγώνα. Ο Δημήτρης Καρατσομπαλίδης με Πεζό 106 σημείωσε χρόνο 1.12.560, μόλις 0.270 δευτερόλεπτα πιο αργός από αυτόν του χρόνου ημέρας πήρε τους 20 βαθμούς και την πρωτιά. Δεύτερος στο βάθρο της κατηγορίας με χρόνο 1.15.980 τερμάτισε ο Απόστολος Παπαδόπουλος επίσης με Πεζό 106. Τρίτος της παρέας ο Γιάννης Καραμανώλης με Τογιότα Στάρλετ, δεν μπόρεσε να απειλήσει τους δύο συναθλητές του σημειώνοντας χρόνο 1.17.740.

karatsompalidis1

Στην κατηγορία Β, απουσία του τρίτου της βαθμολογίας Δημήτρη Νταρίβα, το βάθρο «μοιράστηκαν» οι συνήθεις ύποπτοι Οικονομίδης-Καβατσικλής-Κουνατιάδης. Χρόνο ημέρας και πρώτος της κατηγορίας με 1.12.270 τερμάτισε το Φίατ Πούντο ο Κώστας Οικονομίδης. Ο νιόπαντρος Θεόδωρος Καβατσικλής προσπάθησε πολύ, οδήγησε με μαεστρία το Οπελ Καντέτ δεν μπόρεσε όμως με χρόνο 1.13.560 να κατακτήσει την κορυφή. Ο Δημήτρης Κουνατιάδης αν και δεξιοτέχνης στον χειρισμό του δικού του Οπελ Καντέτ ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι με χρόνο 1.15.480.

rafailidis1

Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο η κατηγορία Γ συγκέντρωσε όχι μόνο τις περισσότερες συμμετοχές αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου αφού ο τρόπος με τον οποίο ελίσσονται τα ογκώδη αγωνιστικά αυτοκίνητα ενθουσιάζουν κάθε φορά εκ νέου τους θεατές. Το 1-2-3 στο βάθρο έκαναν οι Θεόκλητος Καρυπίδης με Οπελ Ασκονα και χρόνο 1.14.430, ο Χαράλαμπος Ραφαηλίδης με Οπελ Καντέτ και χρόνο 1.15.340 και ο πρώτος της βαθμολογίας Απόστολος Προδρομίδης με Όπελ Μάντα και χρόνο 1.16.280. Μοναδική γυναικεία συμμετοχή αυτή της Αντωνίας Αμπατζίδου η οποία ξεσήκωσε με την BMW Z3 τους θεατές στον πέμπτο για φέτος αγώνα της.

prodromidis1

Ο όγδοος γύρος του επάθλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος θα διοργανωθεί με ευθύνη του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22.10.17

Περισσότερα
Δείτε ακόμα