Αθλητισμός

Όλα «κατ’ ευχήν» του Αλέξανδρου στο Αμύνταιο και νίκη του ΓΑΣΚ

Για σαρανταπέντε λεπτά «πελαγοδρομούσε» στην μετριότητα, στον εκτός έδρας αγώνα του με τις Ελπίδες Αμυνταίου.

Όταν, όμως, ο Αλέξανδρος Αξιούπολης… «θυμήθηκε» ποιος είναι, τουλάχιστον τόσο όσο για να «ξεκολλήσει» από αυτήν – και τούτο συνέβη όταν με την συμπλήρωση του 45’ η τοπική ομάδα προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά δύο τερμάτων (17-15) – όλα στην συνέχεια… «πήγαν κατ’ ευχήν», και η λήξη του αγώνα τον βρήκε νικητή με 22-19.

Σε όλο το προηγούμενο διάστημα η ομάδα της Αξιούπολης παρουσιάσθηκε νωθρή και με διακυμάνσεις απόδοσης, με επακόλουθο η του Αμυνταίου να βρίσκεται συνεχώς σε «απόσταση βολής» και να «της βάζει δύσκολα». Και αυτή η «εικόνα» χαρακτήρισε τον αγώνα σε όλο το πρώτο ημιχρόνιο, η λήξη του οποίου βρήκε τον Αλέξανδρο προηγούμενο με 13-11.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε για το αξιουπολίτικο συγκρότημα στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο της επανάληψης, όταν εξ αιτίας της νευρικότητας και αστοχίας στην τελική προσπάθεια έχασε σωρεία ευκαιριών για δημιουργία ισχυρού «προγεφυρώματος» για μιάν άνετη ή ακόμη και επιβλητική νίκη.

Ευτυχώς, που η ανάληψη του προβαδίσματος από το γηπεδούχο στο 45’ «ταρακούνησε» τους Αξιουπολίτες και τους επανέφερε στα αγωνιστικά… «σύγκαλά» τους.

Από το σημείο εκείνο και μετά «έπιασαν τον ταύρο από τα κέρατα» και δεν άφησαν στις Ελπίδες… καμμία ελπίδα νέας ανατροπής.

Απλώς δεν απηλλάγησαν εντελώς από τα «βαρίδια» της μετριότητας, με επακόλουθο να «κλειδώσουν» την νίκη με την «φτωχή» διαφορά των τριών τερμάτων, ενώ οι δυνατότητές τους «συνηγορούσαν» σε πολύ μεγαλύτερη.

Ωστόσο, έστω και έτσι, εκείνο το οποίο «μέτρησε» σε τελική ανάλυση, ήταν αυτή η έστω και «επαγγελματική» νίκη, καθώς χάρη σ’ αυτήν ο Αλέξανδρος ανέκτησε τον «πρώτο λόγο» όσον αφορά στην είσοδο στην προνομιούχο πρώτη τετράδα του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας.

Η σύνθεση:
Στεφανίδης (Καρακασίδης), Μουτούδης, Κοπαίδης 3, Καράγγελος 5, Βραχιολίδης 5, Μενεψάκος 1, Παπαγεωργίου 2, Ζιάρας 2, Καραπείδης 3, Παλαιστής 1, Τουλκερίδης, Τσορλίνης, Ζηλίδης, Καλπακίδης.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 29.2.20, 16.00, ΓΑΣ Κιλκίς – Αλέξανδρος Αξιούπολης

Με «βαρίδια» στα χέρια αλλά… νικητής ο ΓΑΣΚ επί των Κυκλώπων

Το οφειλόμενο στην βαθμολογική σημασία του αγώνα άγχος «φόρεσε βαρίδια» στα χέρια των παικτών του ΓΑΣ Κιλκίς και των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης, με επακόλουθο έναν από τους ποιοτικώς χειρότερους αγώνες του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας.

Ευτυχώς, που από πλευράς Κιλκισιωτών λειτούργησε το «αντίβαρο» ή «αντίδοτο» του αγωνιστικού πάθους και φιλότιμου, που περιόρισε τα λάθη και τις ολιγωρίες μετά το πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης.

Ετσι, η ομάδα του Κιλκίς όχι μόνον αναδείχθηκε νικήτρια με 34-27, μετά το επισφαλές 17-15 του πρώτου ημιχρονίου, αλλά και ισοφάρισε την διαφορά της ήττας στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Αλεξανδρούπολη.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ενίσχυσε την θέση της στην «μάχη» για την εξασφάλιση της παραμονής, σε σχέση με ενδεχόμενη ισοβαθμία της με την αλεξανδρουπολίτικη.

Ενδεικτικό των επιπτώσεων του άγχους στην απόδοση του ΓΑΣΚ είναι το γεγονός, ότι δέχθηκε εντός έδρας 27 τέρματα από αντίπαλο της ίδια βαθμολογικής περιοχής, εκεί που οι προπορευόμενοι «ισχυροί» σημείωσαν από σαφώς μέχρι αρκετά λιγότερα.

Πάντως, όπως αναφέρθηκε, μετά την στοιχειώδη βελτίωση, που επήλθε από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, οι Κιλκισιώτες ανέλαβαν πλήρως «τα ηνία» και δεν άφησαν περιθώρια καταλυτικής αντίδρασης στους Αλεξανδρουπολίτες.

Από την νίκη αυτή ο ΓΑΣΚ αποκόμισε σημαντικό βαθμολογικό όφελος, κάτι που αναμένεται να έχει θετική επίδραση και στην ψυχολογία και το ηθικό του ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Ηταν κάτι που χρειαζόταν περισσότερο, δεδομένου ότι στους περισσότερους από τους αγώνες δεν παρουσίασε έλλειμμα ή υστέρηση στον αγωνιστικό τομέα.

Δεν μένει παρά αυτό το όφελος, συνδυαζόμενο με τις δεδομένες αγωνιστικές δυνατότητες να «κεφαλαιοποιηθεί» στους υπόλοιπους αγώνες, ώστε ο ΓΑΣΚ να ανανεώσει την παρουσία του στον βόρειο όμιλο της α2 εθνικής κατηγορίας χωρίς να χρειασθεί να περιμένει έως την τελευταία αγωνιστική ημέρα της περιόδου.

Η σύνθεση:
Βαφειάδης (Μανουσαρίδης), Α. Τοκατζόγλου, Α. Μαυρόπουλος, Αρ. Φαχουρίδης, Χρ. Μαυρόπουλος, Σακαλής, Στ. Φαχουρίδης, Φυτανίδης, Παν. Φαχουρίδης, Ιλερής, Βιολιτζής, Γρηγοριάδης, Χοτζούδης, Δ. Γιαβασίδης, Μέγκας.

Τα πλήρη αποτελέσματα

ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ – Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης 34-27

Αναγέννηση Αρτας – Φοίβος Συκεών 0-10 αα

Ελπίδες Αμυνταίου – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 19-22

Αρχέλαος Κατερίνης – ΧΑΝΘ 27-28

Δεν αγωνίσθηκε ο Ζαφειράκης Ναούσης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (13η αγωνιστική)
1.Ζαφειράκης Ν. 11 286-218 21
2.Φοίβος Συκεών 12 292-216 20
3.ΧΑΝΘ 11 291-237 19
4.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ. 11 259-269 12
5.Κύκλωπες Αλεξ. 12 315-321 11
6.Αρχέλαος Κατ. 12 272-270 11
7.ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 11 273-273 8
8.Ελπίδες Αμυντ. 12 232-324 2
9.Αναγέννηση Αρτ. Αποσύρθηκε

Η επομένη ημέρα (Σάββατο 22.2.20)
Κύκλωπες Αλεξ. – Ζαφειράκης Νάουσας
ΧΑΝΘ – Ελπίδες Αμυνταίου
Φοίβος Συκεών – ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Δεν αγωνίζεται ο Αρχέλαος Κατερίνης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα