Πολιτισμός

«Διαπιστευτήρια» ποιότητας της χορωδίας του ΠΜΣ Κιλκίς και στην Κασσανδρεία

Στην 12η χορωδιακή συνάντηση της Κασσανδρείας Χαλκιδικής, την οποία διοργάνωσε ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος «Κασσάνδρα», στο πλαίσιο των θεσμικών εκδηλώσεων «Κασσανδρώμενα» συμμετέσχε η χορωδία του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9.6.18 στην κεντρική πλατεία της πόλης και το κιλκισιώτικο συγκρότημα συνέχισε την μακρά παράδοση λαμπρών εμφανίσεών του, αποσπώντας τα εύσημα του πυκνού τοπικού ακροατηρίου.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Η χορωδία ερμήνευσε με επιτυχία το πρόγραμμά της υπό τη διεύθυνση και τους ήχους μουσικής πιάνου του μαέστρου Γιάννη Ζγούρα.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την χορωδία μας», τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου Σταυρούλα Γιοβανούδη, «που συμμετέχει στην συνάντηση, την οποία πραγματοποιεί η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου «Η Κασσάνδρα».

Με την παρουσία μας θέλουμε να τιμήσουμε την πόλη σας, που η ιστορία και ο πολιτισμός της χάνονται στα βάθη των χρόνων. Θέλουμε να τιμήσουμε τη Βάλτα των εθνικών αγώνων, την Βάλτα των ηρώων, του ολοκαυτώματος αλλά και της αναγέννησης της. Την Βάλτα, που σήμερα φέρει το όνομα του ιδρυτή της, βασιλιά των Μακεδόνων, Κάσσανδρου.

Στο χορωδιακό φεστιβάλ συμμετέσχον και οι χορωδίες, «Δίδυμα Τείχη» Διδυμότειχου, Ιωάννης Σακελλαρίδης Λιτοχώρου, η διοργανώτρια «Κασσάνδρα» Κασσανδρείας, που υπό τη διεύθυνση των μαέστρων τους, Μαρίας Δημητριάδη, Χρήστου Σάλτα και Γιάννη Ζγούρα αντιστοίχως, γέμισαν μελωδίες την όμορφη καλοκαιρινή βραδιά, προσφέροντας η καθεμία το δικό της χορωδιακό «χρώμα».

«…Το κοινό, κατέκλυσε τον χώρο και βίωσε στιγμές ψυχικής ηρεμίας και ανάτασης, σαν αυτές που μόνον η χορωδιακή μουσική κατά κανόνα προσφέρει και αντάμειψε τους χορωδούς με το ζεστό του χειροκρότημα…», προστίθεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει ως εξής:

«…Παρόντες στην εκδήλωση και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών με τον δήμαρχο Βασίλειο Κυρίτση να αναφέρεται κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών στο πολύπαθο και ιστορικό Κιλκίς.
Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση στον όμορφο χώρο του «Camping Blue Dream« στο Σάνη».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα