Γενικά

Επιτυχής πρακτική εκπαίδευση στην αντιμετώπιση καταστροφών στο 1ο γυμνάσιο


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21.4.15 στο 1ο γυμνάσιο Κιλκίς άσκηση σεισμού και πυρόσβεσης σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία Κιλκίς.
Το σενάριο της άσκησης ήταν σεισμός ακολουθούμενος από φωτιά στο λεβητοστάσιο του σχολείου και εγκλωβισμός ατόμου σε αίθουσα του υπογείου. Οι μαθητές εκκένωσαν το σχολείο σε τρία λεπτά και η άμεση επέμβαση της ΠΥ με τέσσερα οχήματα και το προβλεπόμενο προσωπικό ολοκλήρωσε με επιτυχία την κατάσβεση και τον απεγκλωβισμό σε οκτώ λεπτά. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συμμετέσχε στην άσκηση γιά την παραλαβή και η παροχή πρώτων βοηθειών στο άτομο που απεγκλωβίστηκε. Ελαβε, είσης, μέρος η η τροχαία Κιλκίς. Κατά τη διάρκεια της άσκησης στέλεχος της ΠΥ εξηγούσε στους μαθητές τη διαδικασία και στο τέλος της άσκησης τα παιδιά ξεναγήθηκαν στα οχήματα της πυροσβεστικής στην αυλή του σχολείου.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«…Η άσκηση αποτέλεσε μία μοναδική εμπειρία για όλους και διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία καθώς εφαρμόστηκαν στην πράξη η εκπαίδευση προληπτικής προστασίας (σεισμού και φωτιάς) μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η διευθύντρια Αικατερίνη Ρώσσιου, ο σύλλογος εκπαιδευτικών και οι μαθητές του σχολείου ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς, την Τροχαία Κιλκίς και το ΕΚΑΒ για την άψογη διεξαγωγή της άσκησης».
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]