Πολιτισμός

Όπως πάντα, εξαίσια η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10-12-23, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, συναυλία βυζαντινής μουσικής, με τίτλο «Προσκυνούμεν σου την Γένναν Χριστέ», την οποία διοργάνωσε ο σύλλογος ιεροψαλτών “Πέτρος ο Γλυκύς“.

Σε αυτό το μουσικοαφηγηματικό οδοιπορικό συμμετέσχον τα μέλη της χορωδίας των ιεροψαλτών του Κιλκίς υπό τη διεύθυνση του Θεοφάνη Κάκαρη, μαζί με τις προσκεκλημένες χορωδίες του ιεροψαλτικού συλλόγου της ιεράς μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου “Θρασύβουλος Στανίτσας”, υπό την διεύθυνση του Μαργαρίτη Αστεριάδη και των ιεροψαλτών της ιεράς μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως υπό την διεύθυνση του Γεωργίου Δροσάκη.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« …  Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά, καθώς πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του αυτή την εκδήλωση την οποία προλόγισε  το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Ομιλήτρια  της εκδήλωσης ήταν η ελλογιμωτάτη    φιλόλογος – γλωσσολόγος Κυριακή-Μαρία Κανδυλίδου.

 

Ευχαριστίες

Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ιεροψαλτών «Πέτρος ο Γλυκύς»,  αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει τις εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες του σε όλους τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης, η οποία μας μετέφερε νοερώς στο άρωμα των Χριστουγέννων.

Πρωτίστως ευχαριστούμε τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κκ Βαρθολομαίο, που ευλόγησε την εκδήλωση αυτή.

Τους πρεσβυτέρους του ιερoύ ναού π. Κωνσταντίνο και π. Δημήτριο για την παραχώρηση του ναού και τους διακονούντες σε αυτόν.

Τους χοράρχες και τις χορωδίες ιεροψαλτών ιεράς μητροπόλεως Ορεστιάδος και ιεράς μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Τον χοράρχη μας Θεοφάνη Κάκαρη και τα μέλη της χορωδίας μας, και όλους τους φίλους, που στήριξαν με την παρουσία τους τον σύλλογο.

Ευχαριστίες οφείλονται και στις κυρίες της ενορίας γιά την «ζεστή» φιλοξενία και περιποίηση των χορωδών στο ενοριακό κέντρο του ιερού μητροπολιτικού ναού.

Ευχαριστούμε επίσης,  τους δωρητλες:

-Τον π. Πολύκαρπο γιά την δωρεά δύο εικόνων των πολιούχων Α. Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων

-Τον δάσκαλό μας Κωνσταντίνο Γαϊτανίδη γιά την δωρεά δύο βιβλίων του, που χαρίσθηκαν στις φιλοξενούμενες χορωδίες.

-Την Ι.Μ. Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

-Την Άννα Σακαλάκη καιτον Κωνσταντίνο Κοντοειδή, για τις δωρεές τους, που προσφέρθηκαν στους φιλοξενούμενους συλλόγους.

-Τέλος, τους επώνυμους και ανώνυμους υποστηρικτές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης».

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη