Πολιτική

Χρήστος Σπίγκος: Η ντροπή της αλήθειας

Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη (10/10/2024) ο κ. Κασσελάκης ήταν πολύ όμορφος.

Λαμπερός. Γεμάτος αυτοπεποίθηση, αλλά και πολύ στενοχωρημένος για την αδικία που βιώνει από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Απάντησε σε όλα.

Είπε ότι είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος και δε θα παραστεί στην Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) για «να μη ρίξει λάδι στη φωτιά».

Έχει δίκιο.

Όλοι θυμόμαστε πόσο ήρεμα τους έβρισε όλους ως κουκουλοφόρους, διεφθαρμένη νομενκλατούρα και γραφειοκρατική κομματίλα στην τελευταία του παρουσία στην ΚΕ.

Ακόμα χαϊδεύουν τ’ αυτιά μου τα γλυκά του λόγια στο Συνέδριο το Φεβρουάριο του 2023, όταν έδειχνε με το δάχτυλο «τους ταγούς της κομματικής ιεραρχίας» που είχαν το θράσος να μην τον χειροκροτούν. Και πόσο συγκινητικός ήταν όταν καλούσε τους ευγενέστατους προσωπικούς οπαδούς του να επαναφέρουν στην τάξη τα στελέχη του Κόμματος με συμβουλευτικά γιουχαρίσματα και παιδευτική αγοραία χλεύη.

Τέλος, δακρύσαμε όλοι από συγκίνηση, όταν περίλυπος είπε, ότι ο «δικός του ΣΥΡΙΖΑ δε θα διακινεί μαύρο χρήμα», δηλώνοντας, εκ των υστέρων, ότι δεν υπαινίχθηκε τίποτα για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ήταν «δικός του», και κακώς ερμηνεύτηκε έτσι από τους κακεντρεχείς.

Τι να πρωτοθυμηθούμε και να μη νοσταλγήσουμε απ’ αυτόν τον ήρεμο άνθρωπο και νουνεχή κομματικό «ποιμενάρχη».

Τον προκάτοχό του Πρόεδρο, τον οποίο το πρωί τον υμνολογούσε και το βράδυ τον διέσυρε ως ανίκανο Πρωθυπουργό που δεν καταλάβαινε τους υπουργούς που τον υπονόμευαν; Ή την όποια άλλη φωνή που την αποκαλούσε στοργικά «Πέμπτη Φάλαγγα της Δεξιάς».

Λόγια γεμάτα αγάπη και κατανόηση!

Ακούγοντάς τον μάθαμε πολλά σοφά και χρήσιμα. Για παράδειγμα, ότι το εξώδικο κατά του Κόμματος δε σημαίνει προειδοποίηση για δικαστική δίωξη, γιατί, όπως μας εξήγησε ο εμπνευσμένος μας τ. πρόεδρος, «εξώδικο σημαίνει Έξω από τη Δίκη».

Δυστυχώς, για εσάς, αγαπημένε μας τέως πρόεδρε, και μνήμη έχουμε και κρίση διαθέτουμε και σανό δεν τρώμε για πρωινό.

Περισσότερα

ΤΟ Κιλκίς ΚΚΕ: Να τον χαίρονται…

Την ώρα που διάφοροι «πληρωμένοι» γράφουν ότι τους προκάλεσε «σάλο» όσα είπε ένας στρατιώτης σε αντιπολεμική συγκέντρωση, ακριβώς την ίδια […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς