Αθλητισμός

Τα επικείμενα έργα στο δημοτικό στάδιο Πολυκάστρου κράτησαν μακρυά την έδρα του «Ηρακλή»

Κρούση στον δήμο Παιονίας προκειμένου να χρησιμοποιήσει το δημοτικό στάδιο Πολυκάστρου ως έδρα για τους αγώνες τις  στην σουπερ-λιγκ 2, όπου συμμετέχει την εφετινή ποδοσφαιρική σαιζόν, έχει πραγματοποιήσει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο ιστορικότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης ο «Ηρακλής» και για την ακρίβεια «Ηρακλής» ΠΟ Τρίγλιας όπως ονομάζεται σήμερα.

Ένα αίτημα που σίγουρα που υπό άλλες  συνθήκες και προϋποθέσεις θα αντιμετωπίζονταν  θετικά από πλευράς του δήμου Παιονίας ,που διαχρονικά στηρίζει ζητήματα και προβλήματα που αφορούν τον αθλητισμό και τα αθλητικά σωματεία, πολλώ δε μάλλον αν πρόκειται για σωματεία με τεράστια ιστορία όπως ο «Ηρακλής», αλλά που στην παρούσα χρονική συγκυρία θα ήταν αδύνατον να συμβεί αυτό.

Και τούτο διότι  εξ όσων γνωρίζουμε πρόσφατα ο δήμος, στην έναρξη του τρίτου δεκαημέρου τον προηγούμενο Ιούνιο, έχει δημοπρατήσει ένα έργο που αφορά παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών του σταδίου με ένα ποσόν προϋπολογισμού 555.000 ευρώ  για την κατασκευή αθλητικού  δαπέδου στίβου.

Κάτι που σημαίνει που σημαίνει ότι σε λίγο διάστημα και με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών για την ανάδειξη και εγκατάσταση του αναδόχου του έργου θα ξεκινήσουν στο δημοτικό στάδιο οι σχετικές εργασίες.

Γεγονός που σημαίνει ότι πρακτικά είναι αδύνατον να διεξαχθούν την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο 2024-2025 ποδοσφαιρικοί αγώνες στο δημοτικό στάδιο και μάλιστα τέτοιου επιπέδου, καθώς σήμερα αυτό έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει ερασιτεχνικούς αγώνες ποδοσφαίρου.

Αν και με δύο παρεμβάσεις μπορεί να αναβαθμισθεί περαιτέρω και για την διεξαγωγή αγώνων επαγγελματικών κατηγοριών, όπως μας έχει τονισθεί και στο πρόσφατο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση με βάση και τα όσα μας είναι γνωστά ο δήμος Παιονίας δεν «κλείνει» την πόρτα σε τέτοιου είδους αιτήματα και παραμένει «ανοικτός» στο ενδεχόμενο τέτοιου είδους συνεργασιών, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να τύχουν θετικής ανταπόκρισης στο μέλλον ανάλογα αιτήματα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αναβάθμισης του δημοτικού σταδίου Πολυκάστρου.

Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι δεν θα επαναληφθούν τα τραγελαφικά γεγονότα με την αφαίρεση των δοκαριών από τις εστίες του γηπέδου, όταν κάποιοι διαφωνούντες με την παραχώρηση του σταδίου σε άλλη ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε μία τέτοια κίνηση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα