Κοινωνία

Σύσσωμη απόδοση τιμής στην μνήμη του Χρήστου Ζιώγα από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς

Με εγκωμιαστικές αναφορές από όλες τις «πτέρυγες» απέδωσε τιμή στην μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος καλού συντοπίτη και ευεργέτη του Κιλκίς Χρήστου Ζιώγα το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, κατά την δια τηλεδιασκέψεως συνεδρίασή του της Τετάρτης 12.5.21.

Οι εν λόγω αναφορές ξεκίνησαν από τον δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη, που ανακοίνωσε, ότι ο δήμος θα τιμήσει τον αείμνηστο Χρήστο Ζιώγα με απόδοση του ονόματός του σε οδό του Κιλκίς.

Εύσημα, εκφράζοντας τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη προς τον εκλιπόντα ευεργέτη, απένειμε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς –Δήμος ΑΞΙΩΝ» Παύλος Τονικίδης.

Πολιτιστικός χώρος «Χρήστος Ζιώγας»

Ακολούθησε η αναφορά του επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» Δημήτρη Τσαντάκη, επί αντιδημαρχίας πολιτισμού του οποίου παρεδόθη στον δήμο από τον Χρήστο Ζιώγα προς χρήσιν η ανακαινισμένη αποθήκη της «Αυστροελληνικής, ένα από τα κληροδοτήματα του αείμνηστου πολιτικού μηχανικού στην γενέτειρά του: «Είναι κρίμα, που δεν προλάβαμε να τον τιμήσουμε εν ζωή όλοι μαζί.

Η πατρική οικία του, η αποθήκη της «Αυστροελληνικής» και η μεταξύ αυτών πάροδος να κηρυχθούν ενιαίος πολιτιστικός χώρος, που θα φέρει το όνομά του».

Στον Χρήστο Ζιώγα αναφέρθηκαν επαινετικώς και οι επικεφαλής του συνδυασμού» «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Φαχουρίδης και του συνδυασμού «Κιλκίς – Μαζί μπορούμε» Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης, με τον πρώτο να ζητεί και δημοσιοποίηση της χρήσης της πατρικής οικίας Ζιώγα ως κτιρίου του δήμου Κιλκίς πλέον.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη