Οικονομία

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Κιλκίς και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Επιμελητήριο Κιλκίς και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπέγραψαν Συμφωνητικό Συνεργασίας στο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας Επιχειρηματικότητας , Παιδείας και Πολιτισμού », εκφράζοντας την επιθυμία τους να συνεργαστούν για ερευνητική θεματολογία διπλωματικών που θα σχετίζονται με θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και επιχειρηματικότητας με το Επιμελητήριο Κιλκίς και την τοπική επιχειρηματική δράση, αποσκοπώντας στη συνεργασία με επιχειρηματίες της Π.Ε. Κιλκίς όχι μόνο για την πρακτική άσκηση και για τη μελλοντική απορρόφηση αποφοίτων του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος, αλλά και για την κατάρτιση και εξειδίκευση επιχειρηματιών , στελεχών και εργαζομένων στις επιχειρήσεις της Π.Ε Κιλκίς .

Σκοπός της συνεργασίας είναι η ανταλλαγή εμπειρίας, η ανάπτυξη δράσεων κοινού ενδιαφέροντος, η μεταφορά τεχνογνωσίας και η κατάρτιση, που θα αποφέρουν οφέλη στην τοπική μας κοινωνία πρωτίστως με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας .

Μία συνεργασία πολυδιάστατη με επισκέψεις για παρουσιάσεις, διδασκαλίες και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε τοπικούς φορείς με τη μορφή σεμιναρίων, με κατάθεση προτάσεων από κοινού σε εθνικά και ευρωπαϊκά έργα, με αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος, συνδιοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων στην Π.Ε. Κιλκίς, οργανωμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων στον νομό μας, διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους αγρότες, με συμμετοχή καθηγητών και λοιπών εκδηλώσεων που αποβλέπουν στην προστασία του περιβάλλοντος και εν γένει στο κοινό όφελος, μετά από σύμπνοια απόψεων, θέσεων και λήψη αποφάσεων των συμβαλλομένων μερών.

Μία συνεργασία με την οποία για πρώτη φορά ανοίγεται ένας ουσιαστικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των μελών του Επιμελητηρίου Κιλκίς και ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ( ΠΑΜΑΚ) η οποία δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες, στελέχη και εργαζομένους τους, να σμίξουν την επαγγελματική τους εμπειρία με την σύγχρονη ακαδημαϊκή γνώση και πραγματικά να την εξυψώσουν.

Με την αρτιότερη αυτή κατάρτισή τους προσδοκάτε εύλογα να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που εδρεύουν στον τόπο μας, τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές περιβάλλον.

Η παρακολούθηση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος κάποιες φορές και έξω από τις πανεπιστημιακές αίθουσες, σε χώρους μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, δίνει στους φοιτητές τεχνογνωσία, εξειδίκευση και αξιοπιστία, συνδυάζοντας πολλές φορές την θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική άσκηση, παρέχοντάς τους εν τέλει ένα ανταγωνιστικό πτυχίο που τους δίνει προβάδισμα στην αγορά εργασίας , μέρος της οποίας με τη συγκεκριμένη συμφωνία, ήδη έχουν γνωρίσει .

Σημειώνεται ότι η συνεργασία αυτή είναι η πρώτη πανελλαδικά που συνάπτει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με Επιμελητηριακό Φορέα.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις εκ μέρους του Επιμελητηρίου Κιλκίς με τις οποίες θα ενημερώνεται η τοπική κοινωνία για τις ως άνω δράσεις. Παράλληλα το Επιμελητήριο με προσκλήσεις του θα προβεί στην αναζήτηση φορέων, οργανισμών και ομάδων ατόμων που δύναται να ωφεληθούν από τις εν δυνάμει συνέργειες , επιδιώκοντας παράλληλα την εύρεση χορηγών για τη στήριξη των μεταπτυχιακών φοιτητών στο συγκεκριμένο ακαδημαϊκό τμήμα

Περισσότερα
Δείτε ακόμα