Εκπαίδευση

Συνεχίσθηκαν στο Κιλκίς οι καταλήψεις γυμνασίων

Με τα γυμνάσια μόνον της πόλης του Κιλκίς, και εκεί με εξαιρέσεις όπως αυτές των 1ου και 3ου, συνεχίσθηκαν οι κινητοποιήσεις της μαθητικής κοινότητας, που ξεκίνησαν την Πέμπτη 18.1.24 με την μορφή καταλήψεων σχολικών μονάδων.

Μία αντίδραση, που «κύκλοι» της εκπαίδευσης αδυνατούσαν να εξηγήσουν, κυρίως σε σχέση με το είδος των κινητοποιήσεων, δηλαδή τις καταλήψεις.

Μάλιστα, χρειάσθηκε η επέμβαση της αστυνομίας μετά από σχετικό αίτημα της διεύθυνσης του 3ου γυμνασίου, γιά να αποτραπεί η προσπάθεια συνέχισης της κατάληψης και να απελευθερωθεί η είσοδος στην σχολική μονάδα, που με την συνδρομή μιάς πολύ μικρής ομάδας επιχειρήθηκε να εμποδιστεί γιά το σύνολο των μαθητών.

Όσοι από τους μαθητές δεν συνέχισαν την παρουσία τους στα μαθήματα, διαδήλωσαν για τα αιτήματά τους στο δημαρχείο όπου επέδωσαν ψήφισμα με αιτήματά τους στον δήμαρχο Δ. Κυριακίδη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του Κυριάκου Βελόπουλου στο μοναστήρι του Οσίου Νικόδημου Πενταλόφου

«Μαμά είσαι κούκλα»

Ανάμεσα στους αποφοιτήσαντες του πανεπιστημιακού τμήματος σχεδιασμού και ένδυσης Κιλκίς του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και μία μητέρα ποντιακής καταγωγής, […]