Γενικά

Συνελήφθησαν τρία άτομα, για τηλεφωνικές απάτες με τη μέθοδο του «λογιστή»

Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, συνελήφθησαν την Πέμπτη 21 Μαΐου 2026 τρία άτομα, για τηλεφωνικές απάτες με τη μέθοδο του «λογιστή».

Άγνωστος τηλεφώνησε το απόγευμα σε ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Παιονίας, προσποιούμενος τον λογιστή και ισχυρίστηκε ότι πρέπει να καταγραφούν τα χρήματα και κοσμήματα που έχει στο σπίτι.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 13.530 ευρώ και κοσμήματα αξίας 7.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ανήλικος ημεδαπός και διέφυγε με όχημα που τον ανέμεναν δύο ημεδαποί συνεργοί του.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, εντοπίστηκαν τα τρία προαναφερόμενα άτομα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης να επιβαίνουν στο όχημα και συνελήφθησαν.

Στο όχημα βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 13.530 ευρώ και τα ανωτέρω κοσμήματα, τα οποία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Κατασχέθηκε το όχημα, καθώς και ένα περίστροφο και 28 αβολίδωτα φυσίγγια, που βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του ανήλικου.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας.

Με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά:

  • Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που σας τηλεφωνούν και προσποιούνται διάφορες ιδιότητες.
  • Μην αποκαλύπτετε αν έχετε στο σπίτι χρήματα, κοσμήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.
  • Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με δήθεν οικείο σας πρόσωπο.
  • Ενημερώνετε πάντα την Αστυνομία, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Υπενθυμίζεται: Η διάδοση των σχετικών συμβουλών σε συγγενείς, φίλους και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, μπορεί να αποτρέψει νέα περιστατικά εξαπάτησης.

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα