Πολιτισμός

Στο “Πλανητάριο” του δήμου Θέρμης η χορωδία του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς

Η χορωδία του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς εκπροσώπησε επάξια την πόλη μας με την συμμετοχή της στο 18ο πανελλήνιο φεστιβάλ χορωδιών και μουσικών σχημάτων Θέρμης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28.5.23 στην αίθουσα “Κοσμοθεάτρο” του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΕΣΙΣ.

Το φεστιβάλ ήταν τριήμερο και συμμετείχαν είκοσι τέσσερις χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Την Κυριακή συμμετείχαν οι χορωδίες, Αμύντας Αμυνταίου, πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς, Πολυφωνική Ν. Ραιδεστού, Φίλων Μουσικής Καβάλας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, της Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης και οι συνδιοργανώτριες χορωδίες της Θέρμης, Μικτή Πολυφωνική Χορωδία «Θερμαΐς» και Μικτή Χορωδία «Νίκος Αστρινίδης» Π.Κ. δήμου Θέρμης.

Η χορωδία υπό τη διεύθυνση και τους ήχους του πιάνου του Γιάννη Ζγούρα, ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία και καταχειροκροτήθηκε παρατεταμένα από το κοινό, με συνθέσεις Ελλήνων συνθετών.

Οι χορωδοί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να χειροκροτήσουν τις ποικίλες και όμορφες ερμηνείες των άλλων χορωδιών
Επίσης ξεναγήθηκαν στον καταπληκτικό και μοναδικό χώρο του ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ.

Το διοικητικό συμβούλιο του μουσικού συλλόγου Κιλκίς ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση και φιλοξενία τη ΔΕΠΠΑ Θέρμης τη μαέστρο Βασιλική Κατσούκα καθώς και τα μέλη της χορωδίας «Νίκος Αστρινίδης».

Οι πρόβες της χορωδίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για τις δύο επόμενες εμφανίσεις του Ιουνίου.

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στα πλαίσια των “Ελευθερίων” της πόλης μας, θα χαρίσει στο κοινό της πολλά και όμορφα τραγούδια του μεγάλου λαϊκού συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου, συνοδευόμενη από τη λαϊκή ορχήστρα του Πολυάνειου Ωδείου στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς, με ελεύθερη είσοδο.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα ταξιδέψει στο όμορφο Βελβεντό, όπου θα λάβει μέρος στο 2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Βελβεντού, προσκεκλημένη από το σύλλογο φίλων μουσικής «Βελβεντινές Φωνές»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν είναι ασυνήθιστα πολλά;

Ο δήμος Παιονίας αποφάσισε την ανάθεση συγγραφής του ιστορικού λευκώματός του στον καταλληλότερο γι’ αυτόν τον σκοπό ερευνητή και συγγραφέα, […]