Κοινωνία

Στο Κιλκίς ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

Με ξεχωριστή τιμή ο δήμος Κιλκίς χαιρετίζει την ευλογητική επίσκεψη της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην πόλη του Κιλκίς.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έρχεται στο Κιλκίς το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, μετά από κοινή επίσημη πρόσκληση του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου και του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, για να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις των εκατό χρόνων από την ανύψωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας θα υποδεχθεί και θα του απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Κιλκίς, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον αύλειο χώρο του ιερού μητροπολιτικού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ακολούθως, μετά την επίσημη Δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό, ο Δήμαρχος Κιλκίς και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς θα δεχθούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη στις 1 το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, όπου σε ειδική τελετή θα αναγορευθεί Επίτιμος Δημότης, σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς που ελήφθη στις 23 Ιουλίου 2024.

Στο πυκνό πρόγραμμα των επαφών και συναντήσεων του Οικουμενικού Πατριάρχη με εκκλησιαστικούς και θεσμικούς φορείς, κατά την τετραήμερη παραμονή του στον δήμο Κιλκίς, περιλαμβάνεται η επίσκεψή του στο Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 1 το μεσημέρι και την επόμενη ημέρα στις 11 το πρωί ο αγιασμός κατάθεσης του θεμελίου λίθου του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς στο δημοτικό ακίνητο του Μύλου Σαμαρά, που έχει παραχωρηθεί με ενέργειες του δήμου Κιλκίς στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ,) για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς.

Δήλωση Ανδρέα Βεργίδη για την ιστορική επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

«Με βαθιά αισθήματα ευγνωμοσύνης, σεβασμού και αγάπης υποδεχόμαστε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με την ευλογητική παρουσία του οποίου θα τελεστούν τα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Κιλκίς, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ανύψωση της Επισκοπής Πολυανής σε Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου.

Αποτελεί ύψιστη ευλογία, ξεχωριστή τιμή η παρουσία Της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην έδρα της Π.Ε Κιλκίς.

Το ενδιαφέρον και το έργο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για το περιβάλλον είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας. Το όραμά Του έχει θεμελιώσει την οικολογική μεταστροφή των ανθρώπων.

Η οικολογική συνείδηση δεν χρειάζεται διαβατήριο, είναι μια «γέφυρα» που ενώνει ανθρώπους και λαούς.

Το περιβάλλον είναι μία πτυχή του πολιτισμού, συνυφασμένη με την τοπική κοινωνία και ιστορία, την οποία και αναδεικνύει υπό τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, η ιερά μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την κληρονομιά μας, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία ‘’καθρεφτίζεται’’ στην οικολογική συμπεριφορά. Να εργαστούμε όλοι μαζί για να πραγματώσουμε το σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση.

Καλωσορίζουμε στην Π.Ε. Κιλκίς, σ’ αυτή την ιστορική του επίσκεψη, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και Του ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα