Γενικά

«Στον αέρα» το Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο (Open Mall) Κιλκίς – Απεντάχθηκε λόγω καθυστερήσεων

«Στον αέρα» βρίσκετε το έργο ανάπλασης του ανοικτού εμπορικού κέντρου Κιλκίς, γνωστού με την ονομασία «Open Mall».

Η αρνητική αυτή εξέλιξη υπήρξε επακόλουθο των μεγάλων καθυστερήσεων στην εκτέλεση των εργασιών, εξαιτίας των οποίων η διαχειριστική αρχή έλαβε την απόφαση απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ της προηγουμένης περιόδου, διακόπτοντας την ροή χρηματοδότησης με αριθμό πρωτ. 30.2.24.

Η καθ’ όλα δυσάρεστη γιά το Κιλκίς εξέλιξη προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, δεδομένου του ότι η δημοτική αρχή διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους, ότι το έργο προχωρεί.

Έτσι, οι περίοικοι του εμπορικού κέντρου, και ιδίως οι καταστηματάρχες και κάτοικοι της οδού Λέκκα, από την οποία ξεκίνησαν οι εργασίες, εξέφρασαν την οργή τους γιά την απένταξη και διαφαινόμενη αναστολή της εκτέλεσης του έργου, καθώς από το ξεκίνημα των εργασιών, οι οποίες καρκινοβατούσαν επί τόσο διάστημα, υπέστησαν σοβαρή οικονομική ζημιά οι πρώτοι και έντονη ταλαιπωρία οι δεύτεροι.

Η δημοτική αρχή τηρεί, μέχρι στιγμής, «σιγήν ιχθύος», όμως πληροφορίες κάνουν λόγο γιά δυσαρέσκεια μελών της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, που ζήτησαν εξηγήσεις από τον δήμαρχο και τους αρμοδίους αντιδημάρχους, “πυροδοτώντας” ένταση στις τάξεις της.
Με την σειρά της η μείζων μειοψηφία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής, με αναφορές σε δικαίωση των δικών της εκτιμήσεων γιά την εκτέλεση του έργου του «Open Mall», και ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ η ελάσσων μειοψηφία επέρριψε την ευθύνη γιά την απένταξή του από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην έλλειψη συντονισμού και σε λανθασμένους χειρισμούς της διοίκησης του δήμου.

Στο ίδιο «μήκος κύματος» σχετικές ανακοινώσεις νομαρχιακών οργάνων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ έως τώρα δεν έχουν τοποθετηθεί δημοσίως η ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ και οι βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Σύμφωνα με νεώτερες δημοσιογραφικές πληροφορίες, από ώρα σε ώρα αναμένεται έκδοση επίσημης ανακοίνωσης γιά το θέμα από την διοίκηση του δήμου Κιλκίς.

Περισσότερα

Συνεδρίαση του περιφερειακού επιχειρησιακού συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου […]

Δείτε ακόμα