Στην «σκληρή» γραμμή κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων συνεχίζει το «μπλόκο» των Ευζώνων
Στο μέτωπο των «σκληρών» παραμένουν οι αγρότες του μπλόκου των Ευζώνων συνεχίζοντας για πάνω από ένα μήνα τον εκ περιτροπής αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων δημιουργώντας συνθήκες πολύωρων καθυστερήσεων για οχήματα και φορτηγά στην μεγαλύτερη οδική πύλη εισόδου και εξόδου από την χώρα μας.
Κάτι το οποίο επισφραγίστηκε και στην πρόσφατη συνδιάσκεψη των «μπλόκων» στα Μάλγαρα όπου συμμετείχε και πενταμελής ομάδα από αγρότες και κτηνοτρόφους από την περιοχή της Παιονίας αποτελούμενη από τους κ.κ. Ηλία Παπαγεωργίου, Λάζαρο Πατρίκιο, Στέργιο Δημητσάκη, Δημήτρη Μπόνα και Ιορδάνη Φρονιμόπουλος, αποφασίζοντας μαζί με τους συναδέλφους τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις των επιμένοντας στην αρνητική στάση τους στο κάλεσμα διαλόγου κυβερνητικής πλευράς θεωρώντας ότι είναι «προσχηματικό».
Όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο αντιπρόεδρος του αγροτικού και κτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας αντιπροσωπείας του «μπλόκου» των Ευζώνων στην πρόσφατη σύσκεψη των Μαλγάρων η κινητοποίηση τους θα συνεχισθεί σήμερα (χθες) με αποκλεισμό του τελωνείου από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων το τελωνείο θα παραμείνει ανοικτό, ενώ την Τετάρτη θα κλείσει από τις 7 το απόγευμα και μετέπειτα.
Η Τετάρτη θα είναι η ημέρα που θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν ο τρόπος κλιμάκωσης της κινητοποίησης των, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί το «μπλόκο» με αγρότες από την περιοχή της Χαλάστρας και του Αρχαγγέλου, που έχουν εκφράσει τέτοια διάθεση.

