Αθλητισμός

Στην Έδεσσα… «έδεσε» ο ΓΑΣΚ την παραμονή με 28-23

Μιάν αγωνιστική ημέρα πριν την λήξη της κανονικής περιόδου του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος α1 εθνικής κατηγορίας ή «χάντμπωλ πρέμιερ», ο ΓΑΣ Κιλκίς «έδεσε» με απόλυτη ασφάλεια την υπόθεση της παραμονής.

Και την «έδεσε» … στην Έδεσσα, νικώντας τον τοπικό Αεροπό με 28-23, ανανεώνοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά την παρουσία του στην ανώτερη κατηγορία ύστερα από μακρά περίοδο στην «αφάνεια» της α2.

Σ΄αυτόν τον, έτσι όπως εξελίχθηκε η «μάχη» της παραμονής, καθοριστικό αγώνα, παρουσίασε σε από ικανοποιητικό μέχρι εξαιρετικό βαθό τα στοιχεία, τα οποία αν είχε επιδείξει σε αρκετούς αγώνες τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου γύρου θα είχε επιτύχει τον αντικειμενικό σκοπό της πολύ νωρίτερα και με λιγότερο άγχος.

Παρουσίασε, δηλαδή, αυτοσυγκέντρωση, αποφαιστικότητα, αντοχή στην πίεση του αγώνα, αντίδραση στα δύσκολα και αποτελέσματα. Όλα δε αυτά συνδυάσθηκαν με αξιόλογο παιχνίδι, με τις μονάδες να δίνουν το καλύτερο εαυτό τους για την καλή λειτουργία του συνόλου.

Και μπορεί μεν, λόγω της σθεναρής αντιστάσεως των Εδεσσαίων, οι Κιλκισιώτες να μην δημιούργησαν σε κανένα σημείο του αγώνα διαφορά μεγαλύτερη της τελικής των πέντε τερμάτων, πλην όμως δεν επέτρεψαν την μείωσή της κατώ από τα τρία, ει μη μόνον μία φορά στα δύο (17-19, μετά το 11-14 του πρώτου ημιχρονίου).

Ο Αερωπός, όπως αναφέρθηκε, αγωνίσθηκε με πάθος για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά ατύχησε να βρεθεί αντιμέτωπος ενός ΓΑΣΚ, ο οποίος… «δεν έχανε με τίποτε» αυτόν τον αγώνα.
Όπως δε αναφέρθηκε δεν υπάρχει παίκτης της ομάδας του Κιλκίς χωρίς συμβολή στην νίκη παραμονής, ενώ στον εκτελεστικό τομέα το «βάρος σήκωσαν» ο αποκτηθείς φέτος Μπερεζνόι και… ο επίλεκτος «παλιός» Στέλιος Δημάκης.

Η σύνθεση:
Μποροντάι (Γιαννακίδης), Κυπραίος 1, Δημάκης 7, Ποτσκάρεφ 3, Μέτσης 1, Μίγγας 1, Σιγγιρίδης 3, Στ.Φαχουρίδης, Ελευθεριάδης 2, Μπερεζνόι 9, Εγκίν.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Σάββατο 13.4.24, 18.00, ΓΑΣ Κιλκίς-ΑΕΣΧ Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ήταν… ό, τι πρέπει!

Ό, τι πρέπει ήταν γιά τους παραγωγούς των αροτριαίων καλλιεργειών οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, καθώς λόγω της ζέστης και […]

Ζήτηση 100%, είσπραξη 10%!

Μέσα στην εβδομάδα, που διανύουμε, αναμένεται να «ανοίξει» τους κρουνούς του για ακόμη μία φορά το αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ […]

Σε ένα μήνα

Πολλοί είναι αυτοί, που μας ρωτούν, γιατί δεν λειτουργεί ο νεοτοποθετηθείς φωτισμός στον κόμβο του Μεταλλικού. Και η απάντηση είναι, […]