Γενικά

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για τις πλημμύρες

Συνεδρίαση Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας δήμου Κιλκίς

Η διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων αποτέλεσε αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Επιχειρησιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ελάχιστες ημέρες πριν λήξει και τυπικά η αντιπυρική περίοδος.

Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κιλκίς και οι συναρμόδιοι φορείς που συμμετέχουν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, δήλωσαν επαρκώς προετοιμασμένοι σε ανθρώπινους πόρους και εξοπλισμό και πρόθυμοι να συνδράμουν σε ότι ζητηθεί.

Ειδική βαρύτητα κατά τη συνεδρίαση δόθηκε στην επίσπευση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε σημεία επιβάρυνσης από τον όγκο του βρόχινου νερού, στις ιρλανδικές διαβάσεις, όπου σοβεί κίνδυνος για τη διέλευση οχημάτων και πεζών όταν εκδηλώνονται έντονες καταιγίδες και στον καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής.

Ο δήμος Κιλκίς στο μέτρο της υπηρεσιακής του ευθύνης, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης εισφέρει με προσωπικό και τον συντηρημένο στόλο των οχημάτων του. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει καταγράψει και τοποθετήσει απαγορευτικές σημάνσεις σε δεκαπέντε ιρλανδικές διαβάσεις.

Το αποφρακτικό μηχάνημα της ΔΕΥΑΚ έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρώσει στα τέλη του μήνα τον καθαρισμό των φρεατίων στην πόλη του Κιλκίς.

 

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, παίρνοντας ως παράδειγμα συμβάντα της φετινής αντιπυρικής περιόδου, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την αστοχία των καιρικών προγνώσεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις, δημιούργησαν αχρείαστη αναστάτωση και επεσήμαναν ότι θα πρέπει σε κεντρικό επίπεδο να υπάρξει μια καλύτερη ροή στη διαχείριση των πληροφοριών.

Η καλή εμπειρία που έχει αποκτηθεί σε ότι αφορά τον έγκαιρο συντονισμό και τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, τονίστηκε, ότι θα αξιοποιηθεί και αυτή τη φορά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Επιχειρησιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, ο κ. Μιχάλης Καρακώτσογλου από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης,

ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Θεόδωρος Κοκκίνης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κιλκίς Νικόλαος Παλαμούτης και ο αναπληρωτής Διοικητής Χρήστος Γκαντίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Ιωάννης Πολιτίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς Γρηγόρης Σαλαβασίδης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κιλκίς Ευστάθιος Κουρτίδης ως εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ο Υποδιοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’ Θωμάς Γαβρανόπουλος,από το Δασαρχείο Κιλκίς ο κ. Βλαδίμηρος Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αιμίλιος Νικολαϊδης, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Αναστάσιος Μπρόζος, ο Γεν. Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Ηλίας Αβραμίδης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Στέλλα Ξάκη και το στέλεχος της υπηρεσίας Μαρία Τασίδου.

 

Περισσότερα

Ολιγόωρη διακοπή ρεύματος την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο Σταυροχώρι και στις Γ΄εργατικές κατοικίες Κιλκίς

Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή σας, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος […]

Δείτε ακόμα