Πολιτική

Πολιτικό κείμενο της N.E. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς εναντίον της Κεντρικής Επιτροπής

Με κείμενό της, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία («ευρεία» την ονομάζει το κείμενο), αφού απ`τα 13 μέλη υπερψήφισαν 8, ενώ είχαμε 3 κατά και 2 απουσίες, η ΝΕ υποστηρίζει ότι «η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος απαξιώνει και προσβάλει βάναυσα όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Αναλυτικά, το εν λόγω κείμενο ενάντια στη ΚΕ του κόμματος, που προφανώς ενισχύει τον βαθύ και πολυεπίπεδο διχασμό που επικρατεί και στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νομό μας, έχει ως εξής:

 

“Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Η πρόσφατη καθαίρεση του εκλεγμένου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως, όλες τις εσωτερικές διαφωνίες, προκλήσεις και συγκρούσεις, που ήδη υπήρχαν ακόμα και κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την άμεση καθαίρεση του εκλεγμένου από τη βάση πρόεδρο του κόμματος εγείρει σημαντικά νομικά και πολιτικά ερωτήματα.

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν είναι νομικό ή δικαστικό αλλά πρωτίστως πολιτικό, και σε αυτό πρέπει όλες και όλοι μας να εστιάσουμε και να επικεντρωθούμε.

Πολιτικά η απόφαση αυτή, παράγει έντονες αρνητικές επιπτώσεις, καθώς έχει ήδη διασαλευτεί η ενότητα και η συνοχή του κόμματος.

Η απομάκρυνση ενός εκλεγμένου ηγέτη από τη βάση, προκαλεί αναταράξεις και επηρεάζει αρνητικά την πολιτική στρατηγική και την εικόνα του κόμματος προς τους πολίτες.

Επίσης οδηγεί σε αμφισβήτηση της νομιμότητας της απόφασης και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των μελών και των ψηφοφόρων προς τις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος.

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος απαξιώνει και προσβάλει βάναυσα όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Ακυρώνει στην πράξη τη βούληση των χιλιάδων μελών και φίλων μας, που στήθηκαν στις ουρές επί δύο Κυριακές, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να εκφράσουν μαζικά και δημοκρατικά την επιθυμία, αλλά και την προσδοκία τους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ο πολιτικός φορέας που τους εκπροσωπεί και σε αυτόν εναποθέτουν τα όνειρα τις αγωνίες και τις ελπίδες τους, για την βελτίωση της ίδιας της ζωής τους.

Ας είμαστε ειλικρινείς κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Όλες και όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό το κόμμα. Γνωρίζουμε πολύ καλά, όλες και όλους που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια τον αγώνα.
Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά και όλους αυτούς οι οποίοι στη δύσκολη πολιτική συγκυρία όπου το κόμμα συνετρίβη εκλογικά και ήθελε στήριξη, αυτοί και αυτές να προτιμούν στην καλύτερη περίπτωση να αποστασιοποιηθούν και στην χειρότερη να προκαλούν και να προσεύχονται την περαιτέρω καταβύθιση και την απώλεια ακόμα και της βουλευτικής έδρας του κόμματος σε επίπεδο νομού.

Η πρόταση μομφής δεν στρέφεται στο πρόσωπο του προέδρου του κόμματος. Αλλά και στα πρόσωπα όλων εκείνων των χιλιάδων μελών και φίλων, που αντιστάθηκαν και συνεχίζουν να αντιστέκονται στο ύπουλο σχέδιο ρευστοποίησης και διάλυσης του κόμματός μας.

Σε ότι μας αφορά, ως Ο.Μ και Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς Παιονίας αυτό που επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις είναι ότι με όλες μας τις δυνάμεις, θα αντισταθούμε στο σχέδιο ρευστοποίησης και διάλυσης του κόμματός μας.

Θα αντισταθούμε στο ύπουλο σχέδιο που εξυφαίνουν κάποιοι ισχυροί οικονομικοί κύκλοι εντός της χώρας μας με απώτερο στόχο μια ήπια, λογική και απόλυτα ελεγχόμενη, διάδοχη πολιτική εξουσία, μέσω της οποίας θα συνεχίζουν απρόσκοπτα και χωρίς αναταράξεις το ξεζούμισμα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

“.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΠΕΤΡΟΥ – 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ – 1984-2024: Τα διοικητικά συμβούλια του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου από την ίδρυση του έως σήμερα

Ίδρυση Συλλόγου Μέλη προσωρινής διοίκησης και ιδρυτικά μέλη του συλλόγου Δεκέμβρης 1983 Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου, την 26η […]