Γενικά

Παρούσα η Π.Ε. Κιλκίς στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση φυσικών καταστροφών

Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στελεχών των αρμοδίων Υπηρεσιών της Π.Ε. Κιλκίς, του Πυροσβεστικού Σώματος και των ενταγμένων εργοληπτών στο Μητρώο Εργοληπτών Φυσικών Προσώπων – Εταιρειών της ΠΚΜ, που έχουν έδρα στο Κιλκίς, στο πλαίσιο του συντονισμού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που θα προκύψουν από κάποιο φυσικό φαινόμενο – καταστροφή.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν από όλα τα μέρη, οι τεχνικές λεπτομέρειες επί της διαδικασίας ενεργοποίησης των ενταγμένων στο Μητρώο Εργοληπτών προκειμένου -εάν και εφόσον χρειαστεί – να συνδράμουν στην υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, κυρίως στην αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Οι εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος ανέπτυξαν τις ανάγκες που υφίστανται σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του νομού Κιλκίς . Υπογραμμίζεται ότι,  η Π.Ε. Κιλκίς συμμετέχει – εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη και κληθεί- σε δεύτερο χρόνο (δηλαδή, επιπρόσθετα από τις δυνάμεις των Δήμων που έχουν ήδη κληθεί από την Π.Υ. να συνδράμουν), σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τα Επιχειρησιακά Σχέδια του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας “ΙΟΛΑΟΣ 2”.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο επισημάνθηκε ότι, σε προηγούμενα περιστατικά πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (π.χ. πυρκαγιές σε Γαλλικό, Ν. Σάντα, Κρηστώνη, Χέρσο, Ποντοηράκλεια, Κορομηλιά) η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ήταν παρούσα και είχε την ετοιμότητα εάν παρίστατο ανάγκη να ενεργοποιήσει το Μητρώο Εργοληπτών της ΠΚΜ.

Στην τοποθέτησή του, ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε – μεταξύ άλλων – για τη συνεργασία το Πυροσβεστικό Σώμα, τους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας, καθώς και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, καθώς – όπως είπε – η συνεργασία είναι η σταθερά και το “κλειδί” για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση φυσικών καταστροφών που απειλούν την ανθρώπινη ζωή , τις περιουσίες των πολιτών και τις δημόσιες υποδομές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχηςς Ανδρέας Βεργίδης, ο αναπληρωτής διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Κιλκίς αντιπύραρχος Χρήστος Γκαντίδης, ο διοικητής της Π.Υ. Κιλκίς αντιπύραρχος Ιωάννης Πολιτίδης, ο αν. Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Κιλκίς Θεόδωρος Κοκκίνης και η υπάλληλος του ίδιου τμήματος Κλεαρέτη Πασσαλίδου και ο αν. Προϊστάμενος του Τμήματος Εργοταξίων της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς Διονύσης Παρδάλης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η νέα διοίκηση του A.O. Κιλκισιακού

Την Δευτέρα 1.7.24 διενεργήθηκαν οι προγραμματισμένες εκλογές στα γραφεία του συλλόγου με την απαραίτητη απαρτία των μελών ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε […]