Εκπαίδευση

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον αυταρχισμό κυβέρνησης – υπουργείου παιδείας

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της παιδαγωγικής υπόστασης των εκπαιδευτικών, συνεχίζει στο δρόμο των εκβιασμών και του αυταρχισμού.

Ακολουθεί αυτό το δρόμο, μιας και δεν έχει πείσει τόσα χρόνια εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ότι οι σχεδιασμοί της πρόκειται να αναβαθμίσουν τα σχολεία.

Και πώς να πείσει, από τη στιγμή που αν ήθελε, η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ήξεραν τι μέτρα χρειαζόταν να πάρουν για να λύσουν τα υπαρκτά προβλήματα (όπως αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία, μόνιμο προσωπικό και κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, επισκευή και συντήρηση των σχολείων, κατασκευή σύγχρονων και ασφαλών σχολείων, αύξηση των μισθών κ.ά.).

Αυτή τη φορά, απειλεί με αντικατάσταση όσα στελέχη της εκπαίδευσης (διευθυντές/ντριες, προϊσταμένους/μένες) δήθεν παρακωλύουν ή αρνούνται την αξιολόγηση. Αποτελεί πραγματική ντροπή. Η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατρέψει τα στελέχη της εκπαίδευσης σε άβουλα και πειθήνια όργανα, αξιοποιώντας τώρα την τροπολογία Γεροβασίλη (επί ΣΥΡΙΖΑ), η οποία κάτω από την πίεση του κινήματος καταργήθηκε, και την επανάνεφερε η Κεραμέως (επί ΝΔ).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει πολύ καλά ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν παρακωλύει την υλοποίηση της αξιολόγησης, αλλά συμμετέχει στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, όπως την απεργία – αποχή η οποία είναι σε πλήρη ισχύ.

Αν κάποιος παρακωλύει την ομαλή λειτουργία των σχολείων με τα αντιπαιδαγωγικά και αντιεπιστημονικά του μέτρα είναι το ίδιο το Υπουργείο.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση:

  • Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας. Δεν το παζαρεύουμε, δεν το παραδίδουμε.
  • Καμία ποινή δεν μπορεί να προκύψει για δημόσιο υπάλληλο που συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης του κλάδου.
  • Ο χαρακτηρισμός της συμμετοχής σε απεργία των δημοσίων υπαλλήλων ως παράλειψη καθήκοντος μας γυρίζει σε αλήστου μνήμης εποχές.

 

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για ένα σχολείο σύγχρονα, πραγματικά αναβαθμισμένο, για όλα τα παιδιά.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Μεγαλεία»… ο πρόεδρος!

Παρούσα στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΚ… η αχρείαστη συστάσεων Βούλα Πατουλίδου! Παρών… ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Βαρθολομαίος! […]