Κοινωνία

Ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας εγκαινίασαν τη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της αντιπεριφέρειας Κιλκίς

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχτηκε στην αντιπεριφέρεια Κιλκίς ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, για την τελετή των εγκαινίων της νέας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Διοικητήριο του Κιλκίς.

Ο κ. Τζιτζικώστας κατά την ομιλία του καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τονίζοντας: “Παναγιώτατε, σας καλωσορίζουμε στην Κεντρική Μακεδονία και το Κιλκίς. Σας υποδεχόμαστε με βαθιά αισθήματα τιμής, σεβασμού και χαράς σε αυτόν εδώ τον ιστορικό τόπο, στον οποίο πριν από έναν αιώνα εγκαταστάθηκαν οι Έλληνες πρόσφυγες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, στους οποίους η Ελλάδα χρωστάει πολλά. Έφτασαν εδώ, έχοντας την πίστη βαθιά μέσα στην καρδιά τους και παρά τα ανυπέρβλητα εμπόδια που συνάντησαν, κατάφεραν να σταθούν όρθιοι, να μεγαλουργήσουν και να συμβάλλουν καθοριστικά, στην ανοδική πορεία της Βόρειας Ελλάδας. Παναγιώτατε, κάθε επίσκεψή σας στον τόπο μας, έχει εξαιρετική σημασία. Γιατί αναμφισβήτητα στο πρόσωπό σας αναγνωρίζουμε μια προσωπικότητα που έχει κερδίσει τον σεβασμό, όχι μόνο των συμπατριωτών μας, αλλά ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας. Αλλά και γιατί αντλούμε τεράστια δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία από εσάς και το παράδειγμα σας. Από τη σταθερή προσήλωση σας στις πανανθρώπινες και οικουμενικές αξίες. Από τις παρεμβάσεις σας υπέρ της ειρήνης, της συνεργασίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Από τον αγώνα σας για το φυσικό περιβάλλον και την ανάγκη για προστασία του. Από τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις σύγχρονες προκλήσεις. Κι αν κάτι μας έχει διδάξει ήδη το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα είναι ότι με το μέγεθος των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε έχουμε την ηθική αλλά και αντικειμενική υποχρέωση να αναζητήσουμε τις συνέργειες. Τις συνεργασίες. Αυτό βέβαια, εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το γνωρίζουμε καλά, γιατί είναι και δικός μας δρόμος, είναι και δική μας επιλογή, όλα αυτά τα χρόνια. Συνέργειες και συνεργασίες, που ιδιαίτερα στο πεδίο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής έχουν βασικό εταίρο την Εκκλησία. Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι για να προοδεύσει ένας τόπος πρέπει να ευημερούν πρωτίστως οι άνθρωποί του. Γιατί πιστεύουμε και εφαρμόζουμε στην πράξη τη συνεργασία”.

Αναφερόμενος στο έργο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, που είναι διαθέσιμη για χρήση από το σύνολο της κοινωνίας του Κιλκίς πλέον, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: Το έργο που παραδίδουμε αποτυπώνει την πρόοδο, τις πράξεις, τη συνεργασία. Το νέο συνεδριακό κέντρο, αυτός ο νέος σύγχρονος χώρος πολλαπλών χρήσεων, που κατασκευάστηκε αποκλειστικά με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, θα γίνει πόλος συνεργασίας και δημιουργίας για ολόκληρο το Κιλκίς. Και θέλω εδώ, να συγχαρώ τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, που είχε την ιδέα και ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε αυτό το υπερσύγχρονο κέντρο. Όπως επίσης, θέλω να συγχαρώ τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, που εργάστηκαν ακούραστα για να γίνει πράξη αυτό το πραγματικά, πολύτιμο για την τοπική κοινωνία, έργο. Και θέλω να το υπογραμμίσω: Το νέο, σύγχρονο συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 234 ατόμων, που στεγάζεται εντός τους Διοικητηρίου του Κιλκίς, δημιουργήθηκε για να αξιοποιείται, όχι μόνο για την ανάγκες της αντιπεριφέρειας, αλλά από όλους τους θεσμούς, τους φορείς και τους συλλόγους αυτού του τόπου, από το επιμελητήριο, τη μητρόπολη, τα σωματεία, την επιχειρηματική κοινότητα, από τις ενώσεις και την ίδια την κοινωνία. Εξασφαλίσαμε ότι αυτός χώρος, πέρα από τη δυνατότητα πραγματοποίησης συνεδρίων και ημερίδων, μπορεί να φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα, όπως εκθέσεις, παραστάσεις και προβολές. Γι’ αυτό, το νέο σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, είναι σημαντικό και μοναδικό:

-Επειδή απευθύνεται σε όλη την κοινωνία του Κιλκίς.

-Επειδή προωθεί τη συνεργασία.

-Επειδή εντάσσεται στο πλέγμα των έργων που υλοποιούμε όλα αυτά τα χρόνια στο Κιλκίς για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, την ανάπτυξη του Κιλκίς”.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου Κιλκίς εξάλλου θα μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικά δρώμενα, όπως θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες κτλ., αλλά και συνέδρια και ημερίδες, με δυνατότητα μετάφρασης σε τρεις γλώσσες, ενώ στο φουαγιέ που δημιουργήθηκε θα μπορούν να φιλοξενούνται εκθέσεις και να γίνεται προβολή των εργασιών εντός της νέας αίθουσας.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε: “Δίπλα στις υποδομές, δίπλα στις επενδύσεις, δίπλα στις τεχνολογικές εξελίξεις, ραχοκοκαλιά και σημείο αναφοράς της πολιτικής μας είναι η αλληλεγγύη, είναι η κοινωνική συνοχή, είναι σύγκλιση, είναι όλα αυτά για τα οποία Παναγιώτατε δίνετε σπουδαίους και μεγάλους αγώνες, όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας στο κέντρο πάντα τον άνθρωπο. Σε αυτούς τους στόχους θα είμαστε πάντα συνοδοιπόροι σας”.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κήρυξε την έναρξη της πρώτης δράσης στη νέα Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, που ήταν η οικολογική ημερίδα, με θέμα “Το όραμα μιας οικολογικής μητροπόλεως για τον 21ο αιώνα: Εκκλησία, πολιτεία, φιλοσοφία και θεολογία”, που διοργάνωσε η ιερά μητρόπολη Πολυάνης και Κιλκισίου, παρουσία του μητροπολίτη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κατά την ομιλία του μάλιστα ο Παναγιώτατος απευθυνόμενος στον κ. Τζιτζικώστα τόνισε: “Θερμά συγχαρητήρια για την επαξία ανάδειξή σας σε Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άξιος”. Επίσης, ο κ.κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε “καλορίζικο” για το έργο στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σημειώνοντας ότι “στο πρόσωπό σας εξοχότατε κ. Περιφερειάρχα, συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές της ανέγερσης του νέου Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς”, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για την προσφώνησή του.

Στα εγκαίνια και την ημερίδα παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, Μεταφορών και Επικοινωνιών Σωκράτης Δωρής, Πολιτισμού και Αθλητισμού Χρήστος Μήττας και Εξωστρέφειας Μπάνε Πρέλεβιτς, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Θάνος Μπέγκας, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Όλια Βασιλάκη – Καρόζη και Χρυσαυγή Δριστά – Λαφατζή. Επίσης, παρέστησαν υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι αρχών και φορέων του Κιλκίς, εργαζόμενοι της αντιπεριφέρειας Κιλκίς και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγορεύθηκε επίτιμος δημότης Κιλκίς – Υποδοχή στη μητρόπολη, παρουσία του αρχιεπίσκοπου

Επίτιμος δημότης του δήμου Κιλκίς αναγορεύθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2024 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε ειδική […]

Δείτε ακόμα