Κοινωνία

Ο εορτασμός του προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών Αγίου Νικήτα του Γότθου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιόρτασαν οι Έφεδροι Αξιωματικοί του Κιλκίς τον προστάτη τους Αγίου Νικήτα τον Γότθο στο πανέμορφο εκκλησάκι του συνοριακού φυλακίου Δοϊράνης την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Στον εορτασμό πέραν των Εφέδρων Αξιωματικών προσήλθαν συμπολίτες από τις όμορες κοινότητες Δοϊράνης, Μουριών και Δροσάτου.

Η φιλόλογος Μελίνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην βιογραφία του Αγίου Νικήτα.

Τον διοικητή του Γ΄ΣΣ ΔΠΣΣ εκπροσώπησε ο Ανχης (ΠΖ) Θωμάς Γαβρανόπουλος και την 71 Α/Μ Ταξιαρχία ο Σ/χης Κωνσταντίνος Κωνσταντινάκος, τον δήμο Κιλκίς εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Παπακώστας.

Ο π. Χριστόδουλος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη απόντων και πεσόντων μαχητών Εφέδρων Αξιωματικών και Οπλιτών στους Απελευθερωτικούς Αγώνες του Έθνους και στην Τουρκική εισβολή του 1974 στη Κύπρο.

Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικήτα στα σύνορα των δυο χωρών.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με δεξίωση προς τιμή των παρευρεθέντων.

Περισσότερα

Μοντέρνος χορός στην Τέχνη Κιλκίς

Το τμήμα μοντέρνου χορού της Τέχνης προσφέρει στα παιδιά θα ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος, stretching, εισαγωγή σε τεχνικές των βασικών […]

H «Φλόγα Αγάπης» της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ο.Σ.Ε.Α. φώτισε το Κιλκίς

Σε κλίμα θερμό, συγκινησιακό και με έντονο το πνεύμα του εθελοντισμού, το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς πραγματοποίησε σειρά σημαντικών […]

Δείτε ακόμα