Κοινωνία

Ξανά σε δράση μετά την διετία της πανδημίας ο σύλλογος βετεράνων του Κιλκισιακού

Από τον σύλλογο βετεράνων Κιλκισιακού εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:
«Ύστερα από δύο χρόνια χωρίς καμμία δραστηριότητα λόγω πανδημίας, οι βετεράνοι του Κιλκισιακού ταξίδεψαν στην Καλαμάτα.

Ένα τριήμερο ταξίδι, που έφερε και πάλι κοντά όλα τα μέλη του συλλόγου.
Το μακρινό ταξίδι ξεκίνησε βράδυ Πέμπτης 28 Απριλίου και μέσω Θηβών, Ελευσίνας, Κορίνθου και Τρίπολης έφτασε στην πανέμορφη Καλαμάτα.

Το απόγευμα η αποστολή επισκέφτηκε το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας και περιηγήθηκε στο πλέον χαρακτηριστικό σημείο της πόλης που συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Το ιστορικό κέντρο συγκεντρώνει πλήθος πολιτιστικών, ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων, τα οποία μας μεταφέρουν πίσω στον χρόνο.

Ο ιερός ναός των Αγίων Αποστόλων είναι ένα από τα πιο γνωστά μνημεία, που σχετίζεται με την Επανάσταση του 1821.

Την επομένη η αποστολή επισκέφθηκε το σπήλαιο του Δηρού στην περιοχή της Μάνης . Μια πολύ όμορφη αλλά δύσκολη διαδρομή.

Το σπήλαιο Δηρού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Επιστρέφοντας, οι βετεράνοι γευμάτισαν στην πλατεία της ιστορικής Αρεόπολης, δίπλα στο τεράστιο άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Ο Μυστράς ήταν η επόμενη επίσκεψη της αποστολής. Μία οχυρωμένη πόλη , στις παρυφές του Ταΰγετου, κοντά στην αρχαία Σπάρτη. Υπήρξε πρωτεύουσα της βυζαντινής επικράτειας και έμεινε γνωστή ως Δεσποτάτο του Μωρέως.

Στην συνέχεια το απομακρυσμένο Γύθειο. Μια ιστορική γραφική κωμόπολη και λιμάνι στο νοτιότερο τμήμα της Πελοποννήσου.

Το βράδυ σε ταβέρνα της Καλαμάτας η καθιερωμένη διασκέδαση των βετεράνων. Με ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι αλλά και το συνηθισμένο δρώμενο της «θεατρικής» παρέας Χ. Κετικίδη, Χ. Παπαδόπουλου και Γ. Χοτζούδη με την βοήθεια του Σ. Μιχαηλίδη.

Το επόμενο πρωινό η αποστολή ξεκίνησε για την επιστροφή, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις της εκδρομής από την πανέμορφη περιοχή της Μάνης.

Η επιστροφή μέσω Τρίπολης, Κορίνθου, Ρίου με προορισμό την Αμφιλοχία όπου και γευμάτισε η αποστολή σε παραλιακή ψαροταβέρνα. Στην συνέχεια από Ιόνια οδό και Εγνατία έφτασε αργά το βράδυ στο Κιλκίς».

Περισσότερα

Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στο Κιλκίς, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για τον εορτασμό […]

Δείτε ακόμα

Συμβολική επιλογή

Κάθε χρόνο, ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, οι Εύζωνοι τιμούν την μνήμη των παλληκαριών του χωριού, που αντιστάθηκαν σθεναρώς, […]

Φωτοσχόλιο

Από την σημερινή επίσημη έναρξη του 2ου Πασχαλινού Τουρνουά Μπάσκετ στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, που διοργανώσε ο ΠΑΣ “Αετός” […]

Γιοί και πατεράδες

Γεωργαντάς, Σημαιοφορίδης, Πασσαλίδης. Όταν οι γιοί φέρνουν τους πατεράδες από το Κιλκίς στο Ηράκλειο Κρήτης για την ρομποτική!