Μακάρι και άλλοι

Δύο «δικά μας παιδιά» της ευρείας δημοσιότητας, τον τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση και την παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά, «φιλοξένησε», μαζί με πλειάδα άλλων, εορταστικό πρόγραμμα τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας, το οποίο είχε σημαντική τηλεθέαση.
Σε ένα τέτοιο ακριβώς πρόγραμμα και οι δύο «επώνυμοι» αυτοί άνθρωποι έκαναν επανειλημμένες αναφορές στο Κιλκίς, χωρίς ανάλογες σε άλλες περιοχές.
Δεν χρειαζόταν τίποτε περισσότερο, γιά να προβληθεί στο έπακρο ο τόπος μας.
Και μακάρι το παράδειγμα του Δημήτρη και της Φαίης να είναι προς μίμησιν και από άλλους «επωνύμους» στους χώρους τους Κιλκισιώτες, ώστε ο τόπος μας να απολαμβάνει και με αυτόν τον τρόπο την ευρεία προβολή, την οποία δικαιούται.
Ειδικότερα, Μπάσης και Σκορδά παραπέμπουν με αυτήν την στάση τους σε ένα άλλο «φωτεινό» παράδειγμα, αυτό του αείμνηστου ηθοποιού Διονύση Παπαγιαννόπουλο, που με τις συχνές σύντομες αναφορές του ή «ατάκες» του έκανε γνωστή… σε όλη την επικράτεια την γενέτειρά του, το Διακοφτό Αχαΐας.
Γι’ αυτό, θα ήταν ευχής έργον, να μην είναι οι μόνοι σ’ αυτόν τον «δρόμο».