Κοινωνία

Μήνυμα αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η προστασία και η φροντίδα των ζώων είναι το μήνυμα που εκπέμπει η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, σκοπός της οποίας είναι να ενθαρρύνει την κοινωνία να αντιμετωπίσει με σεβασμό και συμπάθεια τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη. Καθήκον όλων είναι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους και να σταθούμε απέναντι σε κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των ζώων, στην εγκατάλειψή τους και σε κάθε ενέργεια που εκθέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Ο Δήμος Κιλκίς, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μεριμνά, με συνέπεια, για τη βελτίωση των συνθηκών ευζωίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, την προώθηση των υιοθεσιών, πρόταση την οποία απευθύνει σε όλους όσοι αγαπούν τα ζώα και θέλουν να αναλάβουν τη δέσμευση της φροντίδας τους, και την στεγαστική αποκατάστασή τους σε μια σύγχρονη δομή καταφυγίου που θα κατασκευαστεί στο Σταυροχώρι.

Η αγάπη για τα ζώα, το ενεργό ενδιαφέρον για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι απόδειξη του πολιτισμού και της παιδείας μιας οργανωμένης κοινωνίας.

Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και ας προωθήσουμε τις αξίες της φιλοζωίας.

Κάθε ζωή έχει αξία!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα