Εκπαίδευση

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας δηλώνουν την ήττα τους, σέρνοντας για ακόμα μία φορά τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια

Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει! Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική σύγκρουση με τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση του κλάδου!

Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας, για μια ακόμη φορά, σέρνουν στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στα σχέδια της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της αξιολόγησης! Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προσπαθούν να βγάλουν παράνομη την καθ’ όλα νόμιμη απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Το νέο αυταρχικό παραλήρημα, δείχνει ότι Κυβέρνηση και Υπουργείο, έχουν ηττηθεί συντριπτικά από την παλικαρίσια στάση του κλάδου. Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι συσπειρωμένη με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ (όπως ομολογεί και η ίδια η κυβέρνηση). Είναι ομολογία, πως δεν έχουν άλλο τρόπο να επιβάλλουν την αξιολόγηση παρά μόνο με τη δικαστική συνδρομή, μιας και δεν έχουν πείσει κανέναν ότι η αξιολόγηση αφορά τη βελτίωση του σχολείου. Παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς τόσο καιρό από τα στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ, η αξιολόγησή τους στο Α1 επίπεδο πάτωσε, και βλέποντας πως τώρα στο Α2 θα ξαναφάνε χαστούκι αυτή τη φορά από τους διευθυντές-ντριες και τους προϊσταμένους-ες προχώρησαν στη δοκιμασμένη τακτική των τελευταίων ετών. Κάθε εκπαιδευτικός, πλέον βλέπει πως έπεσε η μάσκα και αυτού του Υπουργού «Παιδείας», παρά το ήπιο προφίλ που «έπλεκαν» διάφοροι καλοθελητές.

Μετά τα ΜΑΤ στους φοιτητές που παλεύουν για πτυχία με αξία, τις επιθέσεις και τη συκοφαντία απέναντι στην αγωνιζόμενη αγροτιά, την αστυνομία και τους δικαστικούς επιμελητές να πετάνε κυριολεκτικά φτωχές λαϊκές οικογένειες από τα σπίτια τους, ξαναβάζουν στο στόχο και τους εκπαιδευτικούς που παλεύουν ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αποδεικνύεται με τον πλέον ηχηρό τρόπο, πως η πραγματική μειοψηφία μέσα στην κοινωνία είναι η αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων αφού μόνο με την καταστολή προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους κλάδους που ένας – ένας ξεσηκώνεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.  

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑ ΠΛΕΟΝ!

Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική σύγκρουση. Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας να δίνουμε τον αγώνα για να μη γίνουν τα σχολεία μας αρένες, για να μη διαλυθεί το παιδαγωγικό κλίμα, για να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, δημόσιο και δωρεάν χωρίς να καλούνται οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις ανεπάρκειες του κράτους, με αύξηση της χρηματοδότησης για να διαθέτουν τα σχολεία όλα τα απαραίτητα σε αναλώσιμα, εποπτικά μέσα, εργαστήρια, για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, με όλους τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Δυναμώνουμε τον αγώνα και την προετοιμασία για την πανελλαδική πανεργατική Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, μαζί με τους εργαζόμενους γονείς και τους μαθητές μας!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα