Εκπαίδευση

Η ψηφιακή ζωή των μαθητών πρέπει να είναι ασφαλής – Συμμετοχή Δημάρχου Κιλκίς σε επιμορφωτική ημερίδα του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου Ε.Κ. για την ψηφιακή ασφάλεια

Ανταποκρινόμενοι στην κοινή πρόσκληση των διευθυντών και του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης Ελένη Πατλάκη παρακολούθησαν σήμερα το πρωί μαζί με τους μαθητές των εν λόγω σχολείων στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ τις εργασίες επιμορφωτικής ημερίδας για την ψηφιακή ασφάλεια στην εκπαίδευση.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας ο δήμαρχος Κιλκίς αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την εξαίρετη ενημερωτική πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στα γενικά οφέλη του διαδικτύου και στην επίδρασή τους στην εκπαίδευση, που συνιστά αστείρευτη πηγή γνώσεων και επιστημονικών πληροφοριών. Στάθηκε όμως ιδιαίτερα στους κινδύνους που εγκυμονούν από την κακόβουλη χρήση του. Έχουμε αποκτήσει ψηφιακή ζωή αλλά χρειάζονται κανόνες για να αισθάνονται ασφαλείς στο ψηφιακό περιβάλλον οι μαθητές τόνισε ο κ. Κυριακίδης και υπερθεμάτισε υπέρ της σωστής εκπαίδευσής τους από το δημόσιο σχολείο και της ανάπτυξης άμυνας στις διαδικτυακές απειλές με πολιτικές ορθής χρήσης για την ασφάλεια και την ενσωμάτωση της ψηφιακής ασφάλειας στο σχολικό πρόγραμμα.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν οι καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (Σέρρες) κ.κ. Δημήτριος Βαρσάμης και Κωνσταντίνος Χειλάς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του Κυριάκου Βελόπουλου στο μοναστήρι του Οσίου Νικόδημου Πενταλόφου

«Μαμά είσαι κούκλα»

Ανάμεσα στους αποφοιτήσαντες του πανεπιστημιακού τμήματος σχεδιασμού και ένδυσης Κιλκίς του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και μία μητέρα ποντιακής καταγωγής, […]