Οικονομία

Μνημόνιο ΕΤΒΑ – ΔΙΒΙΠΕΚ για αναθεώρηση του ρυμοτομικού στο ΒΙΠΕ Κιλκίς

Στην υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης για την αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου προχώρησαν την Τρίτη 30 Μάϊου 2023, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. και η ΔΙΒΙΠΕΚ Α.Ε. (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΙΛΚΙΣ ΑΕ), στα γραφεία του Επιχειρηματικού Πάρκου (Ε.Π.) του Κιλκίς.

Το μνημόνιο υπεγράφη από τον CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε, Αθανάσιο Ψαθά και τη CEO της ΔΙΒΙΠΕΚ Α.Ε. Ευαγγελία Μυλωνά. Το γεγονός αποτελεί την αφετηρία για τη σύνταξη της πρότασης αναθεώρησης του υφιστάμενου Ρυμοτομικού Σχεδίου του Ε.Π. Κιλκίς και ταυτόχρονα ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυσή του.

Με τη νέα πολεοδομική μελέτη που θα εκπονηθεί, ο ισχύον σχεδιασμός του Ε.Π. Κιλκίς θα εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις του νέου νομικού πλαισίου. Πρόκειται να προσδιοριστούν τα νέα πολεοδομικά μεγέθη τα οποία προβλέπεται πως θα αποδώσουν στο Πάρκο συνολική έκταση 62 στρεμμάτων για επιχειρηματική ανάπτυξη.

Η πρόταση, η οποία θα συνταχθεί από κοινού από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, αναμένεται να βελτιώσει την πολεοδομική οργάνωση προς όφελος όλων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και ταυτόχρονα συνεπάγεται οφέλη τόσο για τη ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ όσο και για την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ. Η στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα εξασφαλίσει ότι η αναθεώρηση θα είναι ολοκληρωμένη, αποτελεσματική και θα προσφέρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την επιχειρηματική κοινότητα του Πάρκου.

Ο κ. Ψαθάς, CEO της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από αυτήν την εξέλιξη και την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης με τη ΔΙΒΙΠΕΚ ΑΕ, καθώς και οι δύο πλευρές συμμεριζόμαστε τον ίδιο στόχο.

Η συμφωνία μας αντιπροσωπεύει μια ουσιαστική συνεργασία μεταξύ της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και της ΔΙΒΙΠΕΚ και θέτει τα θεμέλια για μια αμοιβαία επωφελή σχέση, που θα οδηγήσει σε μια πρόταση που δεν θα προσφέρει απλώς σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές, αλλά θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση Επιχειρηματικού Πάρκου του Κιλκίς συνολικά.

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά έμπρακτά τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη των Επιχειρηματικού Πάρκων και την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης.»

Περισσότερα

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην εταιρεία «Μανιτάρια Κεχαγιάς»

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποτελούμενη από τον πρόεδρο Χρήστο Χατζημλάδη, τον διοικητικό προϊστάμενο Γεώργιο Ηλιάδη, την προϊσταμένη διοικητικού – οικονομικού […]

Δείτε ακόμα

Δεν είναι ασυνήθιστα πολλά;

Ο δήμος Παιονίας αποφάσισε την ανάθεση συγγραφής του ιστορικού λευκώματός του στον καταλληλότερο γι’ αυτόν τον σκοπό ερευνητή και συγγραφέα, […]