Η Αρχαία Ευρωπός ταξιδεύει στην «καρδιά» της Ευρώπης
Μια εκδήλωση υψηλού πολιτιστικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερης σημασίας για τον νομό Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο.
Η Αρχαία Ευρωπός θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες και θα βρεθεί στην «καρδιά» της Ευρώπης, σε μια εκδήλωση που σκοπό έχει να αναδείξει τη συμβολή της στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, Γεωργία Στρατούλη, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Ευρωπαίων η Πόλις. Από την αρχαία Ευρωπό στην καρδιά της Ευρώπης», αναδεικνύοντας τη σημασία της αρχαίας πόλης ως σημείου αναφοράς από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Ευρωπαίων η Πόλις», παραγωγής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, εστιάζοντας στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι καλλιτέχνες της ομάδας Seikilo, Λίνα Παλέρα και Θεόδωρος Κουμαρτζής, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην αρχαία ελληνική μουσική, ενισχύοντας τον χαρακτήρα της βραδιάς ως φόρο τιμής στην Ευρωπό του Κιλκίς.


