Ερωτήματα Δ.Τσαντάκη χωρίς ή με αόριστες απαντήσεις

Σειρά ερωτημάτων προς την διοίκηση του δήμου έθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης σε αναφορές του κατά την επί των προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων συζήτηση στην δια τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τετάρτης 12.5.21.
Στα ερωτήματα αυτά είτε δεν δόθηκε ουσιαστική απάντηση είτε δόθηκαν αόριστες απαντήσεις.
Ειδικότερα, ο κ. Τσαντάκης προέβη στις εξής αναφορές και ερωτήματα:
-Σε ποιό σημείο βρίσκεται το θέμα της δημιουργίας ανοικτού κέντρου εμπορίου («όπεν μωλ») στο ιστορικό κέντρο του Κιλκίς. Ο δήμος θα μπορούσε να είχε προετοιμασθεί καλύτερα και να «τρέξει» το έργο νωρίτερα, ώστε να αποφευχθούν οι αναστατώσεις, που θα επιβαρύνουν την ήδη φοβερά πιεσμένη τοπική οικονομία. (Δεν υπήρξε συγκεκριμένη απάντηση»).
-Σε ό,τι αφορά στα έργα στο εθνικό στάδιο Κιλκίς, πρέπει να υποστηριχθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους. «Είναι, επίσης, δυνατή η επικαιροποίηση και μελέτης χαμηλού κόστους για το έργο της ανάπλασης του εξωτερικού χώρου του σταδίου. («Η απάντηση εστιάσθηκε κυρίως στα τρέχοντα»).
-Σχετικώς με την μέριμνα για το πράσινο στις δημοτικές ενότητες (π.χ. Πικρολίμνη, Δοϊράνη), η «εικόνα» δεν είναι καλή. Είναι αναγκαία η επιτάχυνση των σχετικών πρωτοβουλιών και κινήσεων. («Παραδοχή και αόριστη διαβεβαίωση γιά την οφειλόμενη μέριμνα»).
-Σε ποιό σημείο βρίσκονται οι επί μέρους εργασίες ανάπλασης της περιοχής της Δοϊράνης, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG; Τι κονδύλια και τι χρονοδιάγραμματα υπάρχουν, («Σύνδεση του θέματος με αυτό των εκεί απασχολούμενων συμβασιούχων, καμμία ουσιαστική απάντηση»).
-Να ληφθεί μέριμνα γιά διαμόρφωση συνθηκών επισκεψιμότητας της Πικρολίμνης. Ο δήμος να ζητήσει ενημέρωση γιά την τύχη του πηλοθεραπευτηρίου, διότι, αν και δεν ανήκει σ’ αυτόν, έχει λόγο γι’ αυτό («Καμμία ουσιαστική απάντηση»).
Ο κ. Τσαντάκης ζήτησε και την έγκαιρη δημοσιοποίηση προγράμματος εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου, κάτι που δεν έγινε εγκαίρως, με την διοίκηση «να ανακοινώνει την μία από τις δύο την ημέρα της συνεδρίσης και την δεύτερη λίγα εικοσιτετράωρα μετά».