Εργοδότες και εργαζόμενοι παρακολούθησαν σεμινάριο για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων
Σε διαδικτυακό σεμινάριο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) 2 Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε. συμμετείχαν 24 εργοδότες και εργαζόμενοι τοπικών επιχειρήσεων, με σκοπό να εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και λάβουν στη συνέχεια την απαραίτητη (με βάση την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία) πιστοποίηση από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Η τήρηση των βασικών αρχών υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων ήταν ανέκαθεν -και θα συνεχίσει να είναι- στο επίκεντρο, ανεξάρτητα των όποιων ρυθμίσεων γίνουν μελλοντικά. Η εκπαίδευση όσων διαχειρίζονται τρόφιμα (τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζομένους) πέρα από ηθικής και επαγγελματικής πλευράς, είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.
Το προαναφερόμενο σεμινάριο υλοποιήθηκε εξ αποστάσεως στις 14 & 15 Ιουνίου, σε μια αρκετά κρίσιμη και πιεστική για τους επιχειρηματίες περίοδο (λόγω της πανδημίας Covid) – μιας και ο τρόπος λειτουργίας τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις εξελίξεις στον τομέα της δημόσιας υγείας και οι υγειονομικοί έλεγχοι συνεχώς αυξάνονται και γίνονται ολοένα και πιο αυστηροί.
Το ΚΔΒΜ 2 Επιμορφωτική Κιλκίς αξιολογώντας την ανάγκη ορθής διαχείρισης των τροφίμων, προτίθεται να δημιουργήσει νέο τμήμα εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για τυχόν διευκρινίσεις ή και εγγραφές στα τηλ: 2341029690 & 28705 (Κιλκίς) & 2343097340 (Πολύκαστρο) αλλά και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την αίτηση από το σύνδεσμο: https://www.epimorfotiki.gr/contact-form