Επιτυχημένη η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και των Διεθνών Αγώνων CEI2* & CEI1*
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς διοργάνωσαν με επιτυχία το τριήμερο 24-25-26 Απριλίου 2026 το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής και Διεθνείς Αγώνες FEI Endurance Competition CEI2* & CEI1*.
Περισσότεροι από τετρακόσιοι αθλητές, φίλοι του αλόγου και παράγοντες του αγωνίσματος της ιππικής αντοχής από Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία έδωσαν το ‘’παρών’’ τους στους αγώνες ενώ αξιοσημείωτη ήταν η χρήση συστήματος χρονομέτρησης από το Άμπου Ντάμπι, που έγινε για πρώτη φορά, ενισχύοντας το διεθνές κύρος της διοργάνωσης.
Οι αμαζόνες του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς κυριάρχησαν, κατακτώντας τους περισσότερους τίτλους των πρωταθλητών.
H μεγάλη επιτυχία για την Ιππασία και την Ελληνική Ιππική Αντοχή ήρθε από την Αρετή Πατσιούρα, μετά το φετινό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς και τη σπουδαία 2η θέση στο πρωτάθλημα της κατηγορίας ενηλίκων (120 χλμ.), με το άλογό της Salamon Ektoras εξασφάλισαν την πρόκρισή τους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων & Νέων Ιππέων (CEI2* YJ), που θα διεξαχθεί στην πόλη Jullianges της Γαλλίας στις 31 Ιουλίου. Η πρόκρισή τους έχει ισχύ για τρία χρόνια.Με την ολοκλήρωση των αγώνων το Ράντζο Κιλκίς σημείωσε μία ακόμη επιτυχία σε σπουδαίους αγώνες με τους αθλητές της ιππικής αντοχής να δηλώνουν λάτρεις της περιοχής με το ανάγλυφο να προσδίδει ξεχωριστή ομορφιά στο ιδιαίτερο αυτό αγώνισμα και που φροντίζουν αποδεδειγμένα να κάνουν τη διαμονή και τη διεξαγωγή των αγώνων αξέχαστες.


