Εκπαίδευση

Επιμόρφωση του συλλόγου διδασκόντων του ΣΔΕ Κιλκίς στο Παλέρμο της Σικελίας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς συμμετείχε από της 28 έως της 3.2.24 στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας με θέμα την καινοτομία στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων (Κωδικός Έργου: 2023-1-EL01-KA122-ADU-000134264).

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σ’ αυτό το σεμινάριο επιμόρφωσαν τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για τις καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους με τις οποίες ήρθαν σε επαφή στο πλαίσιο του σεμιναρίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιμόρφωση σε ενεργητικές εκπαιδευτικές τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας με την ενεργοποίηση των εκπαιδευομένων μέσα από τεχνικές παιχνιδιού.

Παράλληλα έγινε λόγος για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στο πλαίσιο της διδακτικής πρακτικής, ώστε να ενεργοποιηθεί το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων μέσω της ανακαλυπτικής μάθησης.

Η μεταλαμπάδευση της γνώσης και της εμπειρίας που αποκτάται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus + αποτελεί βασικό στόχο, που αναβαθμίζει την εκπαιδευτική λειτουργία στο σύνολό της.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Μεγαλεία»… ο πρόεδρος!

Παρούσα στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΚ… η αχρείαστη συστάσεων Βούλα Πατουλίδου! Παρών… ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Βαρθολομαίος! […]