Κοινωνία

«Επίλογος» χρονιάς Πολυανείου ωδείου με την μουσική παράσταση «Καλωσήρθες Καρακάξα»

Και φέτος, με τον δικό της μοναδικό τρόπο θα αποχαιρετήσει τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά, την Τετάρτη 8.6.16, στις 7 το απόγευμα, η τάξη της μουσικής προπαιδείας του Πολυάνειου ωδείου της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Οι 55 μικροί μαθητές του τμήματος θα παρουσιάσουν στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, την μουσική παράσταση «Καλωσήρθες Καρακάξα», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Κώστα Μάγου. Πρόκειται για μια ιστορία που μέσα από τη διδασκαλία της, βοήθησε τα παιδιά να γνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους δημιουργούνται και αναπαράγονται οι προκαταλήψεις, καθώς και τις συνέπειες που έχουν στη ζωή όλων μας.

Η παρουσίαση του παραμυθιού από τους μαθητές βασίζεται σε τρία στοιχεία της ανθρώπινης φύσης και έκφρασης τον λόγο, την κίνηση και τη μουσική ως ένα ενιαίο σύνολο της σκηνής.

Την επιμέλεια και διδασκαλία έχει η μουσικοπαιδαγωγός Φεβρωνία Τεβρεντζίδου. Τον σχεδιασμό και την κατασκευή των σκηνικών και των ενδυμασιών για άλλη μια χρονιά επιμελήθηκε ο συντοπίτης καταξιωμένος καλλιτέχνης Χάρης Ισχνόπουλος.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη