Πολιτική

Δικαστική δικαίωση για την παράταξη «ΣΥΝ-εργασία»

Για το ιστορικό, τρείς (3) υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Αλληλεγγύη» τους οποίους δεν θα κατανομάσουμε, κατέθεσαν ένσταση για την έδρα στις Σέρρες αναφορικά με την παράταξη μας «ΣΥΝ-εργασία», όπως και για τις έδρες των παρατάξεων «Πράξεις για την Μακεδονία» του κ. Παπαστεργίου, ομοίως και την παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» του κ. Μυλόπουλου.

Μετά από τέσσερις (4) μήνες, το διοικητικό δικαστήριο έκρινε πως ορθώς το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε κατανομή των εδρών με αυτόν τον τρόπο έτσι και κερδίσαμε το δικαστήριο και οι τρεις παρατάξεις.

Εμείς σαν «ΣΥΝ-εργασία» κόντρα στο συμφέρον μας, παρόλο που δεχτήκαμε μεγάλη ταλαιπωρία με την παρουσία μας σε αυτή την δικαστική διαμάχη και κερδίσαμε το δικαστήριο, έχουμε μια αρχή: Θεωρούμε αναφαίρετο το δικαίωμα κάθε πολίτη του κράτους μας να προσφύγει στην δικαιοσύνη, γιατί η δυνατότητα της προσφυγής στην δικαιοσύνη είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα που δεν πρέπει να εξαιρεθεί από κανέναν και για κανέναν λόγο.

Σε συνάρτηση με την υπόθεση των (3) υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του Απόστολου Τζιτζικώστα, οι υποψήφιοι προσέφυγαν στα δικαστήρια για την αμφισβήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων όπου και απορρίφθηκε η ένστασή τους, πιστεύουμε ότι ήταν δικαίωμά τους να προβούν σε μία τέτοια ενέργεια, σεβόμενη ως «ΣΥΝ-εργασία» το νόμο και τη δημοκρατία. Ωστόσο δε μπορούμε να παραβλέψουμε το στοιχείο ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Αλληλεγγύη» κινήθηκαν νομικά όχι εναντίον των συνυποψηφίων τους που κατέλαβαν τις έδρες στις Σέρρες αλλά εναντίον των υποψηφίων τριών άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον δικηγόρο Σταύρο Σταύρου που μας εκπροσώπησε την πρώτη φορά όπου αναβλήθηκε η δική και ιδιαιτέρως την εξαιρετική δικηγόρο Καλλιόπη Βαλταδώρου που μας εκπροσώπησε στην δίκη όπου και δικαιωθήκαμε.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα