Γενικά

Αναπλάθονται οι κοινόχρηστοι χώροι του οικισμού της Κούπας

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή του έργου «Ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων οικισμού Κούπας», συνολικής δαπάνης 362.619,11 ευρώ με χρηματοδότηση 264.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο – ΚΑΠ Επενδυτικών Δαπανών Δήμων 2021.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα ενεργειών και πρωτοβουλιών του δήμου Παιονίας για την «ανάδειξη» και «βελτίωση των υποδομών» των περιοχών φυσικού κάλους του ορεινού όγκου του Πάϊκου και του ποταμού Αξιού.

Το έργο στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής με την πλήρη αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Κούπας, ενοποιώντας τους χώρους από τη «Βρύση», την «Πλατεία»και το «Αλώνι», οι οποίοι νοητά συνδέονται με μια ευθεία γραμμή.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις γίνονται με σκοπό να διασώσουν ότι έχει απομείνει από τον παλιό χαρακτήρα του οικισμού, να ενθαρρύνουν κάθε ιδιωτική δραστηριότητα και να προάγουν τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής (Σκα- Γαλάζια Λίμνη- Κούπα- Φανό-Πλάγια),συμπίπτουν δε, με την ένταξη της Κούπας στην Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πάρκων (Federation of European Parks ή Europarc Federation)».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Μεγαλεία»… ο πρόεδρος!

Παρούσα στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΚ… η αχρείαστη συστάσεων Βούλα Πατουλίδου! Παρών… ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Βαρθολομαίος! […]