Εκπαίδευση

Έναρξη αιτήσεων Προγράμματος Voucher Πράσινες Δεξιότητες για 50.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε.-ΚΔΒΜ, ως πάροχος κατάρτισης και με πολυετή λειτουργία και σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ ανέργων, εργαζομένων και επιχειρήσεων, σας ενημερώνει για την έναρξη αιτήσεων του Προγράμματος Voucher στις Πράσινες Δεξιότητες για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Με την απόκτηση ή και εξέλιξη της τεχνογνωσίας των συμμετεχόντων, θα επωφεληθούν αφενός οι εργαζόμενοι και αφετέρου οι επιχειρήσεις (μακροπρόθεσμα από τον αντίκτυπο των γνώσεων στην απόδοση της εργασίας).

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το νέο καινοτόμο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατάρτιση, πιστοποίηση και επιδότηση με 400€ (μεικτά) σε 50.000 εργαζομένους στις Πράσινες Δεξιότητες δηλ. σε θεματικά αντικείμενα που σχετίζονται με το περιβάλλον π.χ. ανακύκλωση, περιβαλλοντική διαχείριση, κυκλική οικονομία κ.ά. Η προθεσμία υποβολής λήγει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων της Δράσης.

Ακολούθως αναφέρουμε βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Πρόσκλησης:

Σκοπός: Η κατάρτιση 50.000 εργαζομένων σε πράσινες δεξιότητες.

Δικαιούχοι: εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (μισθωτοί, ημερομίσθιοι και ωρομίσθιοι/εργάτες).

Διάρκεια: Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 80 ώρες (Εξ ολοκλήρου με τηλεκατάρτιση. Μέθοδος σύγχρονης εκπαίδευσης δηλ.ζωντανά με τον εκπαιδευτή και ασύγχρονης δηλ. σε χώρο και χρόνο που επιθυμεί ο ωφελούμενος).

Διαδικασία

✓ Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής μέσω του https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon»

✓ Αφότου ενταχθεί στο μητρώο ωφελουμένων επιλέγει και παρακολουθεί πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών (1 μήνας) της επιλογής του και κατόπιν συμμετέχει σε εξετάσεις πιστοποίησης.

✓ Μετά τη από τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης, λαμβάνει το επίδομα.

Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να επισυναφθούν στην πλατφόρμα σε μορφή PDF, είναι:

1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου

2. Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών

3. Φωτοτυπία 1ης σελίδας τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ (όπου είναι πρώτος δικαιούχος)

4. Ανάλογη υπεύθυνη δήλωση στο Gov-την οποία θα ζητάει η πρόσκληση

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η διαφύλαξη του Κωδικού Αριθμού Υποβολής Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ), από τον εργαζόμενο που θα υποβάλλει αίτηση μόνος του. Τα έμπειρα στελέχη της Επιμορφωτικής μπορούν να λύσουν τυχόν απορίες των ενδιαφερομένων και υποστηρίξουν στην αίτηση.

Στο πρόγραμμα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε προηγούμενο κύκλο του προγράμματος «Ψηφιακές και Πράσινες Δεξιότητες» Δράση 19613. Επίσης, οι εργαζόμενοι δεν δύναται να:

· παρακολουθούν ή να έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο (2) έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας Πρόσκλησης.

· παρακολουθούν και να παρακολουθήσουν κανένα άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που επιδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που συμπίπτει χρονικά, εν όλω ή εν μέρει, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν τόσο για το προαναφερόμενο πρόγραμμα όσο και για τα επιδοτούμενα προγράμματα που αναμένονται άμεσα, στα τηλέφωνα: 23410 28705 (Κιλκίς) και 23430 97340 (Πολύκαστρο).

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

https://www.voucher.gov.gr/ https://www.dypa.gov.gr/

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΠΕΤΡΟΥ – 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ – 1984-2024: Τα διοικητικά συμβούλια του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου από την ίδρυση του έως σήμερα

Ίδρυση Συλλόγου Μέλη προσωρινής διοίκησης και ιδρυτικά μέλη του συλλόγου Δεκέμβρης 1983 Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου, την 26η […]