Κοινωνία

«Ψηφίζουμε για τη Φύση» γιά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστατευομενων περιοχών- πάρκων 2024

Συμμετέχοντας και φέτος στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Προστατευόμενων Περιοχών – Πάρκων της Ευρώπης (Europarc Day 2024), ο Συνεταιρισμός Διαχείρισης του Δάσους Κούπας, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό σύλλογο Κούπας, σας προσκαλούν να γιορτάσουμε πάλι, νέες αυτή τη φορά, ομορφιές του τόπου μας.

Με κεντρικό σύνθημα «Ψηφίζουμε για τη Φύση» αναδεικνύουμε την φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά και αξιοποιούμε τη δυνατότητά της να συνδέει διεθνώς τους ανθρώπους.

Η κεντρική εκδήλωση, που θα έχει και φέτος στοιχεία προσφοράς εθελοντικού έργου, θα γίνει την Κυριακή 26 Μαΐου 2024.

Με αφετηρία την Μεγάλη Βρύση του του οικισμού της Κούπας, στις 9.30 το πρωί, σας προσκαλούμε να πάρουμε το δρόμο που οδηγεί στη “Βάλια Ντι Νάπαρτη”, (το τοπικό ποτάμι) για να γνωρίσουμε το μονοπάτι, να συμβάλουμε στην συντήρηση και ανάδειξή του σημείου και ταυτόχρονα να απολαύσουμε τη μοναδικότητα του τοπίου, μαζί και με όλα τα δείγματα της σπάνιας χλωρίδας, ή -αν είμαστε τυχεροί-, και της πανίδας του.

Θα ακολουθήσει, στις 1 το μεσημέρι, ανεπίσημη δεξίωση και μπουφές στην αυλή του πολιτιστικού κέντρου.

Σας περιμένουμε!!!

 

Σημείωση: η διαδρομή είναι «ήπιας προς μέτριας δυσκολίας», δύο – τριών ανάλογα με το βήμα – η συμμετοχή στην όλη εκδήλωση ελεύθερη και οι μετέχοντες κινούνται με δικά τους μέσα και ευθύνη.

#Koupa

#EuropeanDayofParks

#EDoP2024

Περισσότερα
Δείτε ακόμα