Πολιτική

Υπήρχε κάτι, που έπρεπε να… “κρύψουν” δημοτική αρχή και προεδρείο ΔΣ Κιλκίς;

Συνεδρίασε την Παρασκευή 15.7.22 το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς.

Όμως, ούτε ο “Μαχητής” δημοσιεύει ούτε η maxitis.gr αναρτά ο, τιδήποτε σχετικό με την συνεδρίαση.

Ο λόγος είναι απλός: Τόσο το δημοσιογραφικό συγκρότημα του “Μαχητή” όσο και όλα τα υπόλοιπα τοπικά μέσα ευρείας επικοινωνίας δεν έλαβαν ποτέ την σχετική πρόσκληση!

Την ευθύνη έσπευσν να αναλάβουν τόσο η γραμματεία όσο και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς αλλά και η δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο περί “παραδρομής”.

Μάλιστα, σε επικοινωνία με την διεύθυνση του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του “Μαχητή”, δεσμεύθηκαν να αποστείλουν σ’ αυτό τα μαγνητοσκοπημένα πρακτικά της συνεδρίασης, προκειμένου να υπάρξει άμεση αντίληψη των πραγμάτων, ὠστε να “αποτυπωθεί” το σχετικό ρεπορτάζ.

O “Μαχητής” θα προχωρήσει στην σχετική δημοσίευση και ανάρτηση με το που θα παραλάβουν τα εν λόγω πρακτικά.

Την επιλογή αυτή επιβάλλουν λόγοι δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καθώς στο συγκρότημα του “Μ” έφτασαν συγχρόνως πληροφορίες γύρω από την επί του κυριωτέρου εκτός ημερησίας διατάξεως θέματος συζήτηση, που ήταν η υπερψήφιση ή μη σχεδίου ψηφίσματος των τελούντων εν αναστολή εργασίας υγειονομικών υπαλλήλων μετά την άρνησή τους να εμβολιασθούν κατά του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση διεξήχθη σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, με αρκετές “σκηνές” από εκείνες που δίνουν λαβή γιά σχολιασμό, αφού, κατά τις “πηγές” πληροφόρησης δημιούργησαν την αίσθηση, ότι δημοτική αρχή και προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου είχαν την “έγνοια” είτε να αποφύγουν είτε… να “κρύψουν” κάτι!

Ωστόσο, και αυτές οι πληροφορίες τελούν υπό αίρεσιν, εν όσω δεν βρίσκονται ακόμη στην διάθεση του “Μαχητή” τα επίσημα στοιχεία, εξ ου και η προς το παρόν μη περαιτέρω επέκτασή του στο θέμα και η παραπομπή του στην δέσμευσή του να το πράξει αμέσως μετά την λήψη των σχετικών πρακτικών, σύμφωνα με την κατηγορηματική διαβεβαίωση δημοτικής αρχής και προεδρείου δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.

Και είναι αυτοί που θα φέρουν την ευθύνη σε περίπτωση τυχόν υπαναχωρήσεώς τους, που θα υποχρεώσει το δημοσιογραφικό συγκρότημα του “Μαχητή”, να προβεί σε δημοσίευση του θέματος βάσει ενημερώσεως απο όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.

Το δικαιούται, άλλωστε, και ως το μόνο μέσον που δίνει το “παρών” και καταγράφει “ζώντανά” όλες τις συνεδριάσεις.

 

«Διευκρίνιση» του προϊσταμένου του αυτοτελούς τμήματος πολιτικών οργάνων του δήμου Κιλκίς

 

Όπως αναφέρθηκε, γιά το ανακύψαν θέμα ο προϊστάμενος του αυτοτελούς τμήματος πολιτικών οργάνων δήμου Κιλκίς Δημήτριος Βαφείδης απέστειλε προς τα μέσα ευρείας επικοινωνίας την ακόλουθη επιστολή:

«Αξιότιμοι ιδιοκτήτες και εκδότες,

Ως προϊστάμενος του αυτοτελούς τμήματος πολιτικών οργάνων του δήμου Κιλκίς, και με αφορμή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 15ης Ιουλίου 2022, που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, και των αλλεπάλληλων τηλεφωνικών κλήσεων αλλά και τυχαίων προσωπικών συναντήσεων που είχα το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, με υπονοούμενα ότι εσκεμμένα δεν απεστάλη η πρόσκληση της εν λόγω συνεδριάσεως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Η πρόσκληση γιά την συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκδόθηκε την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται…

… Προς επίρρωση των ανωτέρω, σας ενημερώνω ότι τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, η πρόσκληση απεστάλη στον δήμαρχο Κιλκίς, στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και στους προέδρους των Κοινοτήτων, που διαθέτουν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στις 15.22, ενώ, εππροσθέτως, απεστάλη γραπτό μήνυμα (sms) στο κινητό των ανωτέρω αλλά και όλων των προέδρων των κοινοτήτων στις 17.32, ενώ δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου Κιλκίς (www.e-kilkis.gr) στις 15.28.

Η αλήθεια, βεβαίως, είναι, ότι η συνήθης πρακτική είναι να αποστέλλεται η πρόσκληση συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης γιά ενημέρωση των πολιτών, αν και δεν προβλέπεται από καμμία διάταξη νόμου.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόσκληση, πράγματι, δεν στάλθηκε, εκ παραδρομής, με αποκλειστική ευθύνη του υπογράφοντα της παρούσας επιστολής.

Γιατί, όμως, τόση «φασαρία» και αναστάτωση γιά μία πρόσκληση, η οποία περιλάμβανε συνήθη θέματα που συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο;

Μήπως επειδή στη χθεσινή συνεδρίαση τέθηκε, προς συζήτηση, ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεωςς (επαναλαμβάνω, ΕΚΤΟΣ ημερησίας διατάξεως) η έγκριση ή μη ψηφίσματος υπέρ των υγειονομικών και μη που τελούν σε αναστολή εργασίας;

Προς αποκατάσταση, λοιπόν, της αλήθειας σας ενημερώνω ότι το κατατεθέν ψήφισμα απεστάλη στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από την εκπρόσωπο των ενδιαφερομένων κ. Παρασκευή Κουραλίδου, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 και ώρα 14.04 και με θέμα «Επείγον αίτημα προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς», μία (1) ημέρα, δηλαδή, πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς και τρεις (3) ημέρες μετά την έκδοση της πρόσκλησης συνεδρίασης.

Οι φήμες, λοιπόν, και οι συζητήσεις καφενείου, ότι εγώ, ως προϊστάμενος του αυτοτελούς γραφείου πολιτικών οργάνων, εσκεμμένα και κατόπιν εντολής, δεν απέστειλα την πρόσκληση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν μπορεί να ευσταθούν, αφού δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζω ότι θα τεθεί τέτοιο θέμα.

Καταλήγω, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι η όλη φασαρία, που τείνει να δημιουργηθεί, είναι αποτέλεσμα μικροπολιτικών συμφερόντων και αντιπαλοτήτων, που θέλω να πιστεύω(;), ότι δεν έχουν άμεσο στόχο τους υπαλλήλους του αυτοτελούς τμήματος πολιτικών οργάνων, αλλά εκ των πραγμάτων τους στοχοποιεί.

Εν κατακλείδι, δηλώνω ότι:

– Η πρόσκληση συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 15ης Ιουλίου 2022, δεν απεστάλη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης λόγω παραλείψεως και αποκλειστικής ευθύνης εμού του προϊσταμένου του αυτοτελούς τμήματος πολιτικών οργάνων του δήμου Κιλκίς Δημητρίου Βαφείδη

– Δεν έλαβα καμμία εντολή από τον δήμαρχο Κιλκίς, το πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και οποιοδήποτε μέλος του δημοτικού συμβουλίου για να μην στείλω την πρόσκληση της εν λόγω συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης

– Καλώ τα μέλη όλων των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου καθώς και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, να μην εμπλέκουν τους υπαλλήλους του αυτοτελούς τμήματος πολιτικών οργάνων του δήμου Κιλκίς στις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες, διότι ο ρόλος τους είναι αυστηρά υπηρεσιακός».

Από πλευράς δημοσιογραφικού συγκροτήματος  «Μαχητή» δύο μόνον παρατηρήσεις:

  • Το ότι δεν ορίζει καμμία διάταξη την αποστολή ενημερωτικής πρόσκλησης προς τα μέσα ευρείας επικοινωνίας ισχύει από … την εποχή της μεταπολίτευσης. Ωστόσο, η πρόσκληση αυτή αποστέλλεται ανελλιπώς καθ’ όλα τα σχεδόν … πενήντα αυτά έτη, καθώς πέραν των κειμένων διατάξεων υπάρχουν και εθιμικοί άγραφοι κανόνες.

Τα σχετικά με «στοχοποίηση» των υπαλλήλων του αυτοτελούς τμήματος πολιτικών οργάνων δήμου Κιλκίς απλώς δεν αφορούν στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», το οποίο ουδέποτε έχει εμπλέξει μη πολιτικά πρόσωπα οποιουδήποτε φορέα σε θέματα πολιτικού χαρακτήρα. Πιό απλά, μακριά από εμάς κάθε τέτοια αντίληψη, νοοτροπία και πρακτική. Ας αναζητηθούν αλλού.

 

Περισσότερα

Γ.Φραγγίδης: «Η έλλειψη σε αναισθησιολόγους «παραλύει» το νοσοκομείο Παπανικολάου και ειδικότερα την Καρδιοθωρακοχειρουργική»

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη κατέθεσαν σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος […]

Δείτε ακόμα