Κοινωνία

Τιμήθηκε όπως αρμόζει η 105η επέτειος της Μάχης του Ραβινέ κατά τον Α ΠΠ

Οι θεσμικές εκδηλώσεις τιμής της επετείου της Μάχης του Ραβινέ κατά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, 105ης φέτος, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8.5.22, στο Χαμηλο.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τέλεση η πανηγυρική Θείας Λειτουργίας και δοξολογίας στον ιερό ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ακολούθησε τελετή στο ηρώον της Μάχης του Ραβινέ με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Στην συνέχεια εκφωνήθηκε, στην πλατεία του χωριού, ο πανηγυρικός της ημέρας από την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης και ο εκπρόσωπος των Παλαμιωτών Καρδίτσας Νικόλαος Ράπτης.

Παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κατίκων και επισκεπτών.

Το «παρών» στις φετινές εκδηλώσεις έδωσε ο Βασίλης Γουλιανός, εγγονός του πεσόντος στην Μάχη του Ραβινέ Γρηγορίου Γουλιανού, που κατέθεσε στεφάνι. όπως επίσης και πολλοί συμπατριώτες του από το Παλαμά Καρδίτσας.

Ο εορτασμός της 105ης επετείου της Μάχης του Ραβινέ οιλοκληρώθηκε με κρητικούς χορούς από τον σύλλογο Κρητών νομού Κιλκίς «Το Αρκάδι» και με μαντινάδες από την Ειρήνη Τραπεζανίδου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]