Γενικά

Σύσκεψη σωματείων του Κιλκίς γιά την προετοιμασία της απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου

Σωματεία και φορείς του νομού απευθύνουν προσκλητήριο προς τους εργαζόμενους για σύσκεψη την προσεχή Τετάρτη 21.2.24, στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κιλκίς (6 μ.μ.), με σκοπό τη διοργάνωση πανελλαδικής απεργίας στις 28.2.24.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, καλούμαστε να ενώσουμε τις φωνές μας και στο δίλλημα «Ή τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας» να βροντοφωνάξουμε οι ΖΩΕΣ μας! Να ενώσουμε της γροθιές μας απαιτώντας το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, και διεκδικώντας όλα όσα αξίζουν σε εμάς και τα παιδιά μας!

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλα τα σωματεία του Κιλκίς, σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

> Καλούμε κάθε σωματείο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που δίνει τη μάχη ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους, που παλεύει για το μεροκάματο, την ασφάλεια, τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

> Καλούμε κάθε συνδικαλιστή που δεν ανέχεται να στέκει αμέτοχος μπροστά στη νέα αντιλαϊκή επίθεση στο εισόδημά μας, που δεν δέχεται να μην υπάρχει απάντηση τη στιγμή που ρημάζεται ο λαός.

> Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο που δεν τα βγάζει πέρα με τα τεράστια έξοδα και τον ανεπαρκή μισθό, που σκέφτεται πως κάτι πρέπει να γίνει για να μπει φρένο στα συνεχή χτυπήματα που δέχεται από το κράτος και την εργοδοσία.

Συντονίζουμε τη δράση μας!

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας!

Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε κλάδο και επιχείρηση με εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας και επαναφορά των κατακτήσεών μας.

Για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.

Για πραγματική μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, την ενέργεια, τις μεταφορές, τα ενοίκια.

Για ολόπλευρη ενίσχυση με ευθύνη του κράτους της Υγείας, της Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δύναμή μας με τους βιοπαλαιστές αγρότες και τους μικρούς επαγγελματίες του Κιλκίς που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Με τους φοιτητές και τους μαθητές που διεκδικούν αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Τώρα να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα των πολιτικών τους!

Οι πραγματικοί μισθοί μας είναι μικρότεροι από το 2010. Πολλοί περισσότεροι δουλεύουμε 4ωροι, συμβασιούχοι, εργολαβικοί και άλλοι με απλήρωτες υπερωρίες και εντατικοποίηση της δουλειάς.

Οι τιμές έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 30%. Το λάδι και η βενζίνη έχουν διπλάσια τιμή. Τα λαχανικά ανέβηκαν κατά 37,8%, τα φρούτα κατά 28,5%, τα τυριά κατά 16%.

Οι φόροι μεγαλώνουν συνεχώς. Με το νέο προϋπολογισμό πρέπει να πληρώσουμε άλλα 6,2 δις ευρώ.

Όλα γίνονται για τα κέρδη των λίγων!

Οι μέτοχοι των εισηγμένων επιχειρήσεων στο ΧΑΑ θα μοιραστούν μόνο για φέτος 3 δις ευρώ!

Δίνουμε 7 δις ευρώ το χρόνο στο ΝΑΤΟ και άλλα 9 δις ευρώ για τα F35, για να στέλνουμε φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, στην Παλαιστίνη, στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

12,1 δις ευρώ θα μοιραστούν από τα λεφτά του λαού στους επενδυτές!

Αυτά έφερε και ο προϋπολογισμός τους, που συνεχίζει να βαραίνει κατά 95% το λαό και κατά 5% τους μεγάλους επιχειρηματίες!

Φταίνε όλοι!

Η εργοδοσία που φέτος πάτησε σε πάνω από 170 νεκρούς συναδέλφους και εκατοντάδες σακατεμένους για να μεγαλώσει τα κέρδη της.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όσοι στηρίζουν την ίδια πολιτική, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά., που νομοθετούν για να θωρακίζουν την ανάπτυξη των λίγων.

Συνδικαλιστικές δυνάμεις που μπροστά στην ακρίβεια αρνήθηκαν να κάνουν το οτιδήποτε για να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζόμενων, στηρίζοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Δεν είναι ανίκητοι!

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι διαλέγουν το σίγουρο δρόμο του αγώνα, για να βάλουν φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, στις ορέξεις των αφεντικών, για να αποσπάσουν κατακτήσεις.

Αυτός ο δρόμος δυναμώνει τους τελευταίους μήνες με τη συμμετοχή των βιοπαλαιστών αγροτών, των φοιτητών, προηγούμενα των μικρών επαγγελματιών, που έχουν στριμώξει την κυβέρνηση και θα κερδίσουν!

Αυτό το δρόμο πρέπει να τον ενισχύσουμε! Να φουντώσουν και να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης, η ταξική αλληλεγγύη σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Να συναντηθούν οι αγώνες σε κλάδους και χώρους δουλειάς, να γίνουν ποτάμι διεκδίκησης που θα σαρώσει αυτούς και τις πολιτικές τους!

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη σωματείων του Κιλκίς, για την προετοιμασία της Απεργίας στις 28.2.24. Όλοι και όλες την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

– Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Κεν. Μακεδονίας Συνδικάτο Μετάλλου Κεν. Μακεδονίας (Παράρτημα Κιλκίς)
– Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Κιλκίς
– Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς
“.

Περισσότερα

Παρέμβαση πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτικών συνταξιούχων γιά επιστροφή των δώρων και των επιδομάτων αδείας

Από την πανελλήνια ομοσπονδία πολιτικών συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η επιστροφή των δώρων και επιδομάτων αδείας κρίνεται στις […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]

Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]