Αγροτικά

Σύσκεψη για την απαγόρευση αλιείας στην λίμνη Δοϊράνη

Σύσκεψη για την ενημέρωση και τον συντονισμό των αρμόδιων Υπηρεσιών, καθώς και των αλιέων για την αποτελεσματική φύλαξη της λίμνης  Δοϊράνης κατά την περίοδο απαγόρευσης αλιείας , όπως και μετά το πέρας αυτής, για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της παράνομης αλιείας, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς για την απαγόρευση της αλιείας στη λίμνη Δοϊράνη  (από τις 10/04/2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 π.μ έως  10/05/2024  ημέρα Παρασκευή  και ώρα 08:00 π.μ) για την προστασία της αναπαραγωγικής περιόδου των ψαριών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η μεγάλη σημασία της περιόδου της αναπαραγωγής των ιχθύων, τόσο για το ίδιο το οικοσύστημα της λίμνης Δοϊράνης, όσο και για τους αλιείς  και κατ’ επέκταση για όλη την κοινωνία της περιοχής.

  • Η επιτήρηση της λίμνης Δοϊράνης από τις εμπλεκόμενες αστυνομικές δυνάμεις με εποχούμενες και πεζές περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο με χρήση ειδικών συσκευών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
  • Περιπολίες του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και Δασαρχείου Κιλκίς και συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές .
  • Για φαινόμενα παράνομης αλιείας και οποιαδήποτε πληροφορία-καταγγελία μπορεί να επικοινωνούν οι πολίτες με το Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς (τηλ: 2341077032), Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης (τηλ: 2341097440) καθώς και με το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Δ/νσης Κιλκίς (τηλ:100).

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεργασία των Αστυνομικών Υπηρεσιών με τους επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωπος του  Α.Τ. Κιλκίς Αστυνόμος Β΄ Ευθυμίου Μιχαήλ , ο Δασοπόνος του Δασαρχείου Κιλκίς Βλαδίμηρος Κωνσταντινίδης , ο Συντονιστής του Παραρτήματος  Κερκίνης του ΟΦΥΠΕΚΑ  Θεόδωρος Ναζηρίδης και  ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Αλιείας της ΔΑΟΚ Κιλκίς Μιχαηλίδης Ιωάννης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]