Γενικά

Συστάσεις για τη σωστή αποκομιδή προϊόντων κοπής πρασίνου και ογκωδών απορριμμάτων

Ο δήμος Κιλκίς ζητά τη συνδρομή και τη συνεργασία των πολιτών ώστε οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης και των οικισμών του δήμου να είναι καθαροί, ευπρεπείς και προσβάσιμοι στο κοινό.

Όσοι συμπολίτες μας προχωρούν σε εργασίες καθαρισμού – αποψίλωσης των οικοπέδων ιδιοκτησίας τους, όπως υποχρεούνται από τον Νόμο για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, καλούνται να συσκευάσουν τα προϊόντα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδιών κ.λ.π. σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με σκοινί ή σύρμα για την εύκολη φόρτωσή τους και να ειδοποιούν την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ. επικοινωνίας 23413 52289, 52296, 52299, 52288) ώστε συνεργείο της να φροντίζει για την απομάκρυνσή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να φυλάξουν στο οικόπεδό τους τα υπολείμματα καθαρισμού πρασίνου και να μην τα βγάζουν στο πεζοδρόμιο ή στο δρόμο καθώς εμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων. Επιπλέον, δημιουργείται μια αντιαισθητική εικόνα στον δημόσιο χώρο.

Μεριμνώντας για το σωστό πακετάρισμα των προϊόντων κοπής, την προσωρινή φύλαξή τους στο ακίνητό τους, μέχρι να παραληφθούν τα απορρίμματα από το συνεργείο, οι συμπολίτες μας αφενός διευκολύνουν το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και αφετέρου συμβάλλουν ώστε να διατηρούνται καθαροί και ευπρεπείς οι κοινόχρηστοι χώροι.

Τέλος, τα απορρίμματα που έχουν μικρό όγκο και βάρος (π.χ. φύλλα, ξερά άνθη, φυτά από γλάστρες,γκαζόν κλπ) συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και τοποθετούνται εντός των πράσινων κάδων απορριμμάτων, όπως τα οικιακά απορρίμματα.

Οδηγίες για την απόσυρση των ογκωδών απορριμμάτων

Με αφορμή την αυθαίρετη τοποθέτηση ογκωδών απορριμμάτων στα πεζοδρόμια και στη βάση των κάδων απορριμμάτων στην πόλη του Κιλκίς, ο δήμος Κιλκίς ζητά από τους πολίτες να ειδοποιούν την υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ. επικοινωνίας 23413 52289, 52296, 52299, 52288) και ύστερα από συνεννόηση με τους υπευθύνους για την ημέρα και ώρα παραλαβής να αποθέτουν στο σημείο της γειτονιάς τους που θα τους υποδειχθεί τα ογκώδη απορρίμματα (παλιά έπιπλα, στρώματα κ.α.) που θέλουν να αποσύρουν.

Ογκώδη απορρίμματα δεν εναποτίθενται και δεν εγκαταλείπονται στο πεζοδρόμιο ή οπουδήποτε αλλού.

Μπάζα και γενικά απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων από οποιεσδήποτε οικοδομικές εργασίες, μικροεπισκευές κ.α. διαχειρίζονται με ευθύνη και δαπάνη του ιδιοκτήτη, νομέα ή κατόχου του χώρου από τον οποίο προέρχονται.

Μη τήρηση των προαναφερόμενων ενεργειών αποτελεί παράβαση του κανονισμού καθαριότητας και επισύρει την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]