Γενικά

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του ΑΤ Παιονίας δύο άτομα για απάτη σε βάρος γυναίκας στο Κιλκίς

Συνεργός τους τηλεφώνησε στην γυναίκα προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η ανιψιά της έχει τραυματιστεί και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ

Συνελήφθησαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, οι οποίοι την προηγούμενη μέρα εξαπάτησαν γυναίκα σε περιοχή του Κιλκίς.

Ειδικότερα, συνεργός τους τηλεφώνησε στην παθούσα το απόγευμα της Δευτέρας 8.4.24, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η ανιψιά της έχει τραυματιστεί και ζήτησε χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας και είχε πάει στην οικία της παθούσας με όχημα, στο οποίο επέβαινε και η συνεργός του.

 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ,
  • 20 φαρμακευτικά δισκία, χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και
  • 2 κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ,
  • ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ και
  • 240 φαρμακευτικά δισκία, χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Επίσης κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ιδιοκτησίας του ημεδαπού άνδρα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Περισσότερα

Γ.Περπερίδης: «Το ΕΣΥ χρειάζεται και στον νομό μία «γενναία» μεταρρύθμιση – αναβάθμιση»

Σε  μία παρέμβαση ρηξικέλευθη, τεκμηριωμένη, ρεαλιστική και  ταυτοχρόνως με σαφείς αποστάσεις από ωρισμένες παγιωμένες κομματικές πεποιθήσεις και απόψεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ […]

Δείτε ακόμα