Αγροτικά

Συνάντηση Γ.Γεωργαντά με τον διευθυντή συντονισμού Τροφίμων του ΟΗΕ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς συναντήθηκε στο ΥπΑΑΤ με τον Στέφανο Φωτίου, Διευθυντή Βιώσιμης Ανάπτυξης και Συστημάτων Τροφίμων του Παγκόσμιου Αγροδιατροφικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Αντικείμενα της συνάντησης ήταν η κατάθεση του ελληνικού σχεδίου για τα συστήματα τροφίμων στο πλαίσιο της κοινής δράσης των χωρών του Οργανισμού και μια σειρά δράσεων για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συζητήθηκαν επίσης, πρωτοβουλίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η άντληση ιδεών από τη διεθνή εμπειρία για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την αξιοποίηση της γενετικής βελτίωσης γηγενών πόρων.

Πρόσφατα στην ατζέντα της Εκτελεστικής Επιτροπής του FAO, για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, συμπεριελήφθησαν τα θέματα συζήτησης που έθεσε η ελληνική πλευρά για την επόμενη Ολομέλεια που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο, με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΛΓΟ, Σέρκο Χαρουτουνιάν, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση. Τον συντονισμό των επαφών και δράσεων θα έχει ο ΥπΑΑΤ, Γιώργος Γεωργαντάς

Τέλος, συμφωνήθηκε η αναβάθμιση της εκπροσώπησης της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό (FAO) και συζητήθηκε ο προγραμματισμός μελλοντικών δραστηριοτήτων, σε κορυφαίο επίπεδο, στη χώρα μας.

Περισσότερα

Γ. Γεωργαντάς στη Food Expo: Ενισχύουμε τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και τα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)

Στα εγκαίνια της Food Expo παραβρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. Ο υπουργός, συνεχάρη τους διοργανωτές καθώς […]

Δείτε ακόμα